r
Nosalty Logó

Rántott csirke csipsz-tuninggal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
nemnagykunszt
Rántott csirke csipsz-tuninggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 1668 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 6676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A csirkecombhoz

A bundához

Összesen 185 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3705.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    843 mg
  • Nátrium
    2313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    227.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    891 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    259 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    605 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    102 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    886 micro
Összesen 1668 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.2 g

Zsír

  • Összesen
    319.5 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    151 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    1687 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14820.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1035 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    652 mg
  • Foszfor
    3371 mg
  • Nátrium
    9253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    910.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3566 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    201 mg
  • D vitamin:
    1038 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    119 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2419 micro
  • Kolin:
    1130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    408 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3543 micro
Összesen 6676 kcal
  • 13% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 185 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A bundához

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkéket késsel átszúrjuk, enyhén megsózzuk, majd ráöntjük a tejet, és 2 órára félretesszük.
  2. 3 mély tálban elkészítjük a bundázás kellékeit.
  3. Az első tálba keverjük össze a lisztet a fűszerekkel és a snidlinggel.
  4. A másik tálba keverjük fel habosra a tojást az olajjal és a sóval.
  5. A csipszet a pelyhekkel tegyük egy zacskóba, és húsklopfolóval törjük apróra (vagy tenyérrel), majd ezeket borítsuk egy 3. tálba.
  6. A csirkéket bundázzuk be a következő sorrendben: liszt-tojás-liszt-tojás-csipsz, majd tegyük őket a hűtőbe 30-40 percre.
  7. Melegítsük elő a sütőt. Egy tepsi aljába tegyünk szilikon sütőalátétet, vagy zsírpapírt.
  8. A csirkéket tegyük a szilikon alátétre, majd toljuk bea sütőbe középre. Süssük 60 percen keresztül, majd félidőnél fordítsuk meg.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6401
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 11.

Ajánló

A képen további optikai tuning a snidlinges kukorica saláta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
nemnagykunszt 44 recept

Hallod?! Öcsém, vettem egy olyan erőgépet, ’azze’, ilyen izé, ilyen banki hogyishívjákkal, ’azze’, ilyen okosba, hogy anyám így kezeskedik. Vágod?! Hallod, naggggyon megy, egyet kamillázol, azt 100-on vagyok. Sejted, nem a vége ’azze’, mi?! Kemény… Nagyon lehet vele csapatni. Hallod?! Pályán nyomom neki, előttem valaki púposkodik, csak rákűdöm a refit, azt tolom lefelé a csírát… Ja. Van benne minden, meg rajta, kemény. Ilyen tolatówebkamerázó, meg ez a ’aszás is van benne, azé megy, ez a mondmá’… hogyishíjják. Ja!!!, Csipsztuningos….Na, ilyen csipsztuningom nekem is van, az is nagyon menő. Feltuningolja a rántott okosságokat, na mondmá, azt a tollas izét, amit anyám levesnek is tol. Na, csirke. Az. Oké, befejeztem ezt a stílust. Szóval ezzel a csipsztuninggal feldobhatsz rántott dolgokat, pl. csirke, gomba, cukkini, tök stb. Tulajdonképpen a zsemlemorzsát váltjuk ki, és a lisztet megvariáljuk, meg másként készítjük elő a húst is, de a gyártási metodika ezen kívül a szokásos, illetve az egészség kedvéért nem olajban fog sülni. Most, hogy így belegondolok tök más, mint a szokásos…  A gyerekek megperdülnek tőle, mikor kiderül, hogy csipsz van a bundában. Fogunk pl. 8 db csirkecombot. A csont mellett bevágjuk, vagy leszúrjuk őket, mindet kicsit megsózzuk, és beledobjuk egy keverőtálba, öntünk rá annyi tejet, amennyi ellepi, és félretesszük 2 órára. Közben előkapunk 3 mélyebb edényt, amiben bundázni fogunk (ilyen tipmixes, csalós izébe keveredünk, de nyugi, csak a csirkét keverjük bundagyanúba). Az egyikbe beleütünk 4 tojást, 1 dl olívaolajat, 1 tk sót, és felverjük habosra. Egy másikba beleteszünk 20 dkg lisztet, 2 tk sót, 1 tk pirospaprikát és 1 tk borsot. Namost. Ha ínyenc vagy, és máménelenné az, akkor meg lehet bolondítani még pl. 1-2 tk őrölt chilipaprika vagy 1 tk majoranna, 1 tk oregánó, 1 tk rozmaring, 1 tk kakukkfű, de a variációk tárháza olyan széles, mint egy busz. A harmadik edénybe a következők kerülnek, illetve ezeket is szabadon variálhatod. Vagy 1 zacskó valamilyen csipsz, vagy 0,5 zacskó csipsz, 30 dkg kukoricapehely, 20 dkg zabpehely vagy zabkorpa. Ezeket össze kell törnöd apróra. Külön zacskóban húsklopfolóval, vagy ha Dzsekicsenes vagy, akkor a tenyereddel szétütöd. Az eredeti zacsiból vedd ki és egy másikban agyald meg, mert különben a konyha tele lesz csipszrepesszel... A csirkékről leöntöd a tejet, és mindegyiket megszórod egy csipet sóval. Egyszer megforgatod a lisztes cuccban, aztán bele a tojásba, aztán vissza a lisztes okosságba, aztán megint a tojásba, végül a csipszes morzsalékos morzsába. Jól körbepaskolod. Ezt minden combbal eljátszod. Ha kész, akkor 30 percre félreteszed. Közben a sütőt bekapcsolod 200 fokra, előmelegíted, alsó-felső sütés. Fogsz egy tepsit, az aljára vagy szilikon sütőalátétet teszel vagy sütőpapírt. Rápakolod a csirkéket, és betolod középre 60 percre, közben félidőben egyszer megforgatod. Ennyi. Csipsztuningos csirke, csinos csomagolásban. Csámcsogjátok!

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A bundához

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?