r
Nosalty Logó

Rántott borjúláb Big Boss-tól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Big Boss
Rántott borjúláb Big Boss-tól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 979 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 3914 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Összesen 222 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.4 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    719 mg
  • Nátrium
    471 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 979 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    257.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5930.2 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    529 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    388 mg
  • Foszfor
    2877 mg
  • Nátrium
    1883 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    218.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1021 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    1234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    520 micro
Összesen 3914 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Elkészítés

A borjúlábhoz

  1. A lábakat egy jó nagy edényben feltesszük főni.
  2. A főzővízbe tesszük a megtisztított hagymát, fokhagymát és a fűszereket.
  3. Feltesszük főni.
  4. Ha már nem tűzforró, kivesszük a csontokat.
  5. Ezután a lábat, ha szükséges, még sózhatjuk, majd alufólia segítségével még melegen feltekerjük, mint egy piskótát. Persze a fólia csak kívülről vegye körbe.
  6. Ha kihűlt, pár órára, ha lehet egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
  7. Amikor szépen összeállt, szeletelhetjük kb. 1,5 cm-es szeletekre.
  8. A kis korongokat a szokásos módon lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16969
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Ajánló

Bőségesen citrommal és majonézzel finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rántott borjúláb Big Boss-tól
Big Boss 56 recept

Itt kezdődött minden! Rántott borjúlábat először tavaly decemberben ettem, eleget téve barátom meghívásának. Aztán Z barátom meglepett néhány szépen előkészített megtisztított lábbal, hogy itthon is elkészíthessem. Ki lehet rántani persze egészben is, de akkor egy óriási serpenyőre lett volna szükségem. Ezért ezt a módszert választottam. Ezt a receptet Z-nek ajánlom szeretettel! (Ha esetleg találsz benne kivetni valót, nálad v. ott szívesen megismételhetjük!)

Hozzávalók

A borjúlábhoz

A panírozáshoz és a sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek