r
Nosalty Logó

Rakott zöldséges patisszon

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldséges patisszon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Összesen 57 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    980.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    434 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4067 micro
  • Lut-zea
    3293 micro
Összesen 344 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    113.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5882.6 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    1723 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    873 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    63 mg

VÍZ

  • Összesen
    2472.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    644 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    124 micro
  • β-karotin
    2603 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    24400 micro
  • Lut-zea
    19758 micro
Összesen 2073 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    674 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Elkészítés

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

  1. Csinálunk egy pörköltet hús nélkül. A vöröshagymát olívaolajon üvegesre pároljuk, szórunk rá pirospaprikát, fekete borsot, és rádobjuk a felaprított gombát, majd a fagyasztott zöldbabot és zöldborsót, végül a paradicsomlevet tesszük az edénybe.
  2. A végén sózzuk, mert állítólag a gombának így jó (én nem tudom:-) de betartom)! A kész pörköltet félretesszük.

Tönkölybúza elkészítése

  1. Másfél bögre tönkölybúzát (elfogyott a barna rizs) kétszeres forralt vízben felteszünk főni (lassú tűzön). Kb. 15 perc alatt kész lesz. Ízlés szerint sózzuk. A kész tönkölybúzát félretesszük.

Összeállítás

  1. A patisszont megpucoljuk, és vékony szeletekre felvágjuk. (Mivel nagyon kemény volt a patisszon, így gyorsan a tűzhelyen megpároltam, de valószínűleg feleslegesen, mert a tepsiben is megpuhult volna... de javaslom a párolást, hogy tuti puha legyen.)
  2. Előveszünk egy nagy tepsit, egy kicsit kikenjük olívaolajjal, alulra pakoljuk a patisszont.
  3. A patisszonra jön a következő réteg, a tönkölybúza, majd a pörkölt. Utána egy kicsit megsózott joghurtot oszlatunk szét.
  4. Ezek után betesszük a sütőbe a tepsit, és amíg meg nem pirul egy kicsit az étel (kb. 30 perc), addig lereszeljük a tofut és a light trappista sajtot.
  5. Összekeverjük a tofut és a sajtot, majd az utolsó 10 percben kivesszük a tepsit, és az ételre szórjuk. Addig tartjuk bent a sütőben, amíg meg nem olvadt a sajt... egy kicsit hagytam, hogy megbarnuljon, én úgy szeretem.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4508
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 21.

Ajánló

Tönkölybúza helyett jó a barna rizs is :-) illetve a zöldségek is variálhatóak. Sőt a tofu helyett mehet még trappista sajt, de úgy nem annyira "diétás" :-) Jó étvágyat!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvünk elmenni bevásárolni, kinyitottam a hűtőt és a fagyasztót. Ezeket találtam :-) Nagyon finom ebéd lett, aztán vacsora :-)

Hozzávalók

Hozzávalók a zöldséges pörkölthöz

Tönkölybúza elkészítése

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek