r
Nosalty Logó

Rakott zöldség variáció

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott zöldség variáció
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 2713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    32.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1087.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    494 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    1269 micro
  • β-karotin
    3552 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    1353 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    128.7 g

Zsír

  • Összesen
    145.2 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4348.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    1294 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    485 mg
  • Foszfor
    1978 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    252.7 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    2139.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1838 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    459 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    409 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    943 micro
  • Kolin:
    795 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    5076 micro
  • β-karotin
    14209 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2574 micro
  • Lut-zea
    5411 micro
Összesen 2713 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    437 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    79 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Elkészítés

A rakott zöldségehez

  1. Az előző este beáztatott sárgaborsót kevés sós vízben 10 percig főzzük.
  2. A kínai kelről leszedünk 12 levelet, és 5 percig sós vízben főzzük. Mindkettőt leszűrjük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, gyömbért, fokhagymát lereszeljük, a többit 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, rá a gomba, fokhagyma, a leszűrt sárgaborsó és a többi zöldség is. Sózzuk, fűszerezzük (1-1 tk kurkumával és szerecsendióval). A cukkinit a végén adjuk hozzá.
  5. 20 percen át pároljuk a zöldségeket, majd a végén a cukkinit is belekeverjük, ezzel még 5 percig pároljuk, míg a leve elfő.
  6. Ezután egy tepsit beolajozunk, a 4 levél kínai kellel kibéleljük, ráhalmozzuk a 1/2 rész zöldségkeveréket, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és meglocsoljuk a 3 dl tejföl és 1 tojás keverékének 1/3-ával, ezután betakarjuk megint 4 levél kínai kellel, rá a másik fele a zöldséges keveréknek, rá a reszelt sajt 1/3-a, majd egy kis tejfölös öntet, ezt lefedjük a maradék 4 levéllel, sajtozzuk, tejfölözzük, és megszórjuk egy kevéske szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük -kb 45 perc.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 50045
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 11.

Ajánló

Önmagában is kiváló egytálétel, de ha húst is sütünk mellé, akkor köretnek is pompás, nem a megszokott párolt zöldség.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a rakott zöldség-étel számtalan variációban lehetséges. Bármivel helyettesíthető a kínai kel pl: padlizsánnal, krumplival, illetve olyan zöldségeket teszünk bele, amilyeneket találunk otthon, és szeretünk. Ízesíteni is kedvünk szerint, elrontani nem lehet. 

Hozzávalók

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek