r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab Kleo módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott zöldbab Kleo módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    955.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    150 micro
  • β-karotin
    846 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    1293 micro
Összesen 573 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3822.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    237.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1410.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    244 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    333 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    763 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    601 micro
  • β-karotin
    3385 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    5172 micro
Összesen 2290 kcal
  • 8% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főni a rizst.
  2. Olívaolajon kockára vágott hagymát pirítunk, majd hozzáöntjük a rizst (attól függ, mekkora jénaiba csináljuk), tovább pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Sóval ízesítjük (én jó minőségű leveskockával szoktam).
  3. Majd olívaolajon elkezdjük pirítani a hagymát, karikára vágott paprikát, borsot is (ilyenkor kell hozzáadni, hogy az olajban az illóanyag kijöjjön), később a karikára vágott fokhagymát is hozzáadjuk, majd a darálthúst is. Tovább pirítjuk, míg kifehéredik a hús, félrehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, és felöntjük vízzel.
  4. Ízesítjük vegetával, pici sóval, lestyánnal, őrölt köménnyel, és a darabokra vágott paradicsommal. (Magyarul egy szaftos pörköltet készítünk a darált húsból.)
  5. Ha kész a rizs, és a pörkölt is, elkezdjük rétegezni: a jénai aljára a rizs, sárgabab, pörkölt, megint sárgabab, és a tetejét megszórjuk sajttal.
  6. Aki szereti, a sajt alá rakhat tejfölt is, vagy középre esetleg besamelmártást (így is csináltam már, nagyon fincsi) :))
  7. Hideg sütőbe rakjuk be, és közepes hőmérsékleten pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 74
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11118
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Ajánló

Gyors, egyszerű fogás. Amikor az embernek nincs kedve a nagy főzicskéhez :DD Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk... Jó étvágyat hozzá:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megnéztem, mit találok a hűtőben, és kigondoltam, bár akkor nem darált húsos pörkölttel csináltam, hanem házi készítésű bolognai raguval (le szoktuk fagyasztani kis üvegekben). Nagy sikert aratott a családban:))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek