r
Nosalty Logó

Rakott zöldbab 5.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szilveee
Rakott zöldbab 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1190 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    118.2 g

Zsír

  • Összesen
    132.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    609 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3424.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    679 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    644 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1184.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    310 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    583 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    486 micro
  • β-karotin
    2743 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4761 micro
Összesen 2348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot enyhén sós vízben megfőzzük, a rizst egy másik edényben szintén odarakjuk főni.
  2. A darált húst kevés olajon elkezdjük sütni, ízesítjük sóval, borssal, pirosarannyal, ízlés szerint majorannával. Majdnem készre sütjük, amíg minenhol szép barnás lesz. Ekkor belekeverjük a már megfőtt és lecsepegtetett gyorsrizst, kicsit összeforgatjuk.
  3. Egy hőálló tálat vékonyan kiolajozzuk, megszórjuk zsemlemorzsával, és egy réteg zöldbabot terítünk rá. Erre jön egy réteg a húsos-rizses keverékből, majd addig folytatjuk a rétegzést, míg el nem fogynak az alapanyagok.
  4. A tejfölt összekeverjük a tojással, és egyenletesen ráöntjük a rakottas tetejére.
  5. Előmelegített sütőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7340
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 22.

Ajánló

Szezonban készülhet riss zöldbabból is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szilveee 16 recept

Nincs sztorija, finom egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek