r
Nosalty Logó

Rakott tök 2. -gombával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Jahin
Rakott tök 2. -gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2812 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    664 mg
  • Nátrium
    1152 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    324.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    502 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    272 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    656 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    849 micro
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.8 g

Zsír

  • Összesen
    187 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    459 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11247.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    3246 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    483 mg
  • Foszfor
    2656 mg
  • Nátrium
    4606 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1299.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2007 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    778 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1089 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2624 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3398 micro
Összesen 3158 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    556.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérszeleteket megpirítjuk.
  2. A tököt és a hagymát felkarikázzuk, a gombát szeletekre vágjuk.
  3. A felaprított zöldfűszereket, a sót és a borsot a tejfölbe keverjük.
  4. Egy kiolajozott jénaiba rakosgatjuk rétegenként a következőket: kenyérszeletek, tök, gomba, hagyma, tejföl, reszelt sajt, majd ismételjük még egyszer a rétegezést.
  5. Forró sütőben sütjük, amíg a teteje megpirul. Sok levet fog engedni, de a benne lévő pirítós felszívja.
  6. Langyosan tálaljuk, egyébként hidegen is finom.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15964
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 11.

Ajánló

Megjegyzés: Sok zöldfűszert tegyünk bele!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy tök jó variáció tökre, az otthon levő alapanyagaimból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek