Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott tészta darált hússal

Rakott tészta darált hússal
Rakott tészta darált hússal
53 perc / előkészület: 30 perc főzés: 8 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazából ezt két receptből állítottam össze. Jól sikerült, ízlett mindenkinek. Nem nehéz elkészíteni sem. Én csak ajánlani tudom! :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A besamel mártáshoz

ajánlat

Sütni csak a sajt olvadásáig szoktam, és hogy megpiruljon. Ketté lehet osztani a tésztát, közé is lehet sajtot tenni. (Én is szoktam úgy csinálni.) 
Figyelni kell az olaj használatra, mert túl olajos lehet, ha a tésztához és a húshoz is teszünk olajat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztott hagymát és fokhagymát kevés olajon megdinszteljük. (Én szoktam hozzá kevés vizet tenni, mert úgy szaftosabb lesz.) 
  2. Beletesszük a húst, fűszerezzük, kicsit megpirítjuk. Aztán rátesszük a sűrített paradicsomot.
  3. A tésztát megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, és leszűrjük.
  4. Ha megvan a tészta és a hús, akkor a tésztát és a szószt összekeverjük, egy jénaiba tesszük. 
  5. Tetejére besamelt készítünk: Felforrósítjuk a tejet, aztán kicsit hűlni hagyjuk. Vajon megpirítjuk a lisztet, lassan, keverés mellett felöntjük a tejjel. Sóval, borssal ízesítjük. (Tejfölt is tehetünk bele.) 
  6. Végül, de nem utolsó sorban reszelt sajtot teszünk rá. Összesütjük sütőben, amíg meg nem pirul kicsit a sajt, és tálalhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 67
össznézettség: 162 648
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 130
elkészítve: 71/101
Facebookon megjelent: 1

szakács

Márti99

Mióta szakács: 2011.07.28.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

jénaiban sült húsos tészta besamel mártásban, besameles rakott tészta

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mullerbrigi
BrigiPami / mullerbrigi Thu, 2016-11-03 18:54

Koszi a tippet, ezt foztem ebedre. Nagyon jo lett. foleg hogy raktam bele fustolt sajtot meg egy kis szalonnat is extra iznek. ;)

kongika
kongika / kongika Fri, 2016-09-23 23:57

Kedves Márti! Én ma elkészítettem ezt a receptet, és nagyon finom lett. Köszönjük a receptet.

fishers
fishers Tue, 2015-02-10 15:37

Én paradicsom és olaszos fűszerek nélkül készítettem. Így más jellegű étel lett belőle, de nagyon ízlett! Köszönöm a receptet! Biztos lesz ismétlés!

mozsu25
mozsu25 Thu, 2014-06-19 10:02

Már régóta elmentettem a receptjeim közé, mert látványra is nagyon guszta, de valahogy még nem jutottam el odáig, hogy meg is csináljam. Mostanáig! Teljes kiörlésű tésztával, és tönkölyliszttel készítettem, nagyon finom.! Köszi a receptet!

jataner
jataner Wed, 2014-04-30 12:15

Kedves Márti! Én is gyakran csinálom az én verziómmal, nálunk az a csúcs, de most elkészítem a Tiéd szerint.
Én a darált húst ízesebb pörköltnek csinálom , belekeverem a kifőtt tésztát, a besamelmártásba füstölt sajtot is teszek és a tetejét is füstölt sajttal szórom meg. A férjem rajong érte, pedig nem szereti a tésztákat. Próbáld ki!

zsulee
zsulee Tue, 2015-07-07 10:35

Szioka kedves Márti!
Igazán nagyon finom étel készült ebböl a receptböl. Az egész család dicséri ezt a finomságot. Nagyon ügyes vagy, igy tovább!
Üdv Zsu

Pappné B. Évi
Pappné B. Évi Mon, 2013-12-09 19:46

Már többször elkészítettem, nagyon szeretjük, úgyhogy itt az ideje megköszönni! :-)

Poser krisztina
Poser krisztina Mon, 2012-12-03 18:15

Sziasztok! Én ma el készítettem!Csak ajánlani tudom mindenkinek!Nagyon finom lett! :)

Márti99
Márti99 / Márti99 Wed, 2013-01-30 01:50

Kedves Krisztina!

Köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy ízlett! :)

Üdvözlettel:
Márti

Hege1987
Hege1987 Wed, 2013-03-27 13:51

Kedves Márti!

Kezdő vagyok a sütés-főzésben, így kipróbáltam a receptedet! Nagyon ötletesnek találtam, és reménykedtem benne, hogy sikerül is megcsinálnom! A páromnak és nekem is nagyon ízlett! Köszönjük

huzsi
huzsi / huzsi Wed, 2011-11-16 14:32

nagyon guszta a végeredmény, de nekem a 50dkg tészta olyan kevésnek tűnik :S

Márti99
Márti99 / Márti99 Tue, 2011-11-22 21:54

A fél kiló tésztából ennyi lett, amennyit a képen látsz. Mi négyen ettünk belőle, és még így sem ettük meg az egészet. :)

fonicia
fonicia Wed, 2011-10-26 08:58

Kedves Mártika és mindenki! Elkészítettem a receptet, de nem volt itthon oreganóm ezért majoránnát tettem bele.
Nagyon könnyen elkészül, és hamar is. Szuper recept. Mindenkinek ajánlhatom!

nutria
Asszonycicc / nutria Mon, 2011-10-17 11:09

Fantasztikus recept! Már kép alapján is íncsiklandozó volt, de megenni... :) Köszönjük!

Márti99
Márti99 / Márti99 Mon, 2011-08-08 16:56

Kedves Éva!
Mi is szeretjük. Örömmel hallom, hogy máshol is sikere van :)
Szép Napot!
Üdv. Márti99

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-08-08 12:41

Kedves Márti99!
Nagyon finom lett, egy újfajta változata a már annyira szeretett tésztának:-))
Nagyon szépen köszönjük, fincsi:-)))
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2011-08-08 09:14

Nagyon finom, köszi a receptet! A sütőben készített, szószokkal locsolt tésztákhoz leginkább az üreges tésztákat szokták javasolni, mert az ízeket, szaftot azok jobban beszívják. (Penne, makaróni stb.)

Márti99
Márti99 / Márti99 Sun, 2011-08-07 17:15

  Kedves Chris77! Szerintem a tésztának nincs nagy jelentősége. Olyat használsz, amilyet szeretnél. Én ezt például szarvacskából csináltam :) azzal is összeállt.

Chris77
Chris77 Sat, 2011-08-06 20:11

Kedves Márti? Milyen tésztával jó? Spagetti, penne vagy bármi?

Anzsalej
Anzsalej Sat, 2011-08-06 15:47

Kedves Márti! Én nem rajongok a "sütős" tésztákért de családom másik 4 tagja igen.Nekik szoktam készíteni s ezért is örülök receptednek. Terítékre fog kerülni. Kérdésem az, hogy elég szaftos marad sütés után? Csak mert kevesellem azt a kis doboz paradicsompürét. Vagy esetleg a besamell végett lesz szaftos? Köszönöm válaszod!

Márti99
Márti99 / Márti99 Sun, 2011-08-07 17:14

Kedves Anzsalej! Az olaj miatt az enyém kissé olajos lett, de nem volt száraz. Igazából én házi paradicsompüréből csináltam, ami kicsit hígra sikerült, ezért nem lett száraz.

1087
darált sertéshús 500 g
tészta 500 g
sűrített paradicsom 100 g
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
sajt 10 dkg
tej 4.5 dl
vaj 2 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint