r
Nosalty Logó

Rakott spagetti virslivel és olívával pataki tálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott spagetti virslivel és olívával pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 247 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.2 g

Zsír

  • Összesen
    42 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    382 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    700 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    207 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 776 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.3 g

Zsír

  • Összesen
    251.8 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    731 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9731.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    460 mg
  • Kálcium
    2291 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    398 mg
  • Foszfor
    2324 mg
  • Nátrium
    4197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    439.2 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1016.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1241 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 4652 kcal
  • 8% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 247 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát, leszűrjük.
  2. Karikára vágjuk a virslit. Apróra vágjuk az olívabogyót.
  3. A pataki tál alját kivajazzuk. Ebbe rétegezzük a tésztát, a virslit és az olívát.
  4. A tejfölhöz hozzáadunk kb. ugyanannyi vizet, hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát, a fűszereket és az étkezési keményítőt.
  5. Ezt az öntetet egyenletesen a tészta tetejére csurgatjuk.
  6. Reszelt sajttal megszórjuk, és szép pirosra sütjük a tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14063
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gyerekeim szeretik a spagettit minden formában. Ez a változat egy hirtelen ötlet volt. A pataki tálat soha nem szabad előmelegített sütőbe tenni, mert elpattan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek