r
Nosalty Logó

Rakott sóska hús nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Rakott sóska hús nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 823 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    612 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 823 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1516 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4165.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1017 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    736 mg
  • Foszfor
    1615 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    326.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1226.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2448 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    934 micro
  • Kolin:
    1000 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1304 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1083 micro
Összesen 3289 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst enyhén sós-olajos vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.
  2. A sóskát leszárazzuk, alaposan megmossuk. 1 ek olajon a sóskát megpároljuk, ha összeesett, sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk.
  3. A tojásokat megfőzzük enyhén sós vízben, majd hideg vízzel leöblítjük, és megpucoljuk. Karikára vágjuk a tojásokat.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk.
  5. A sóska felét (kiengedett levével együtt) a tál aljára tesszük. Erre simítjuk a rizst, majd az enyhén megsózott tejföl harmadával megkenjük. Most a tojáskarikákat osztjuk el rajta, és ezt is megkenjük a tejföl második harmadával. Erre a sóska másik fele következik, majd a maradék tejföl.
  6. Kb.45 percig sütjük 210 fokos sütőben.
  7. Melegen tálaljuk ezt a finom ételt.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4426
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott sóska hús nélkül
Gonoszka1 428 recept

Évekkel ezelőtt olvastam ezt a receptet. Azóta párszor elkészítettem. Nagyon finom, könnyű nyári fogás. Akinek hiányzik belőle a hús, annak azt javasolom, hogy a tojásokra és a tetejére tegyen bacon szalonnát, vagy kipróbálhatja darált hússal. Én a rizst, a tojást és a sóskát egyszerre főztem, így nekem ez kb. 20 perc volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek