r
Nosalty Logó

Rakott penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
toroltfelhasznalo-199615
Rakott penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.3 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    232 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2562.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    504 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1131 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25812 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 1288 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    349.3 g

Zsír

  • Összesen
    208.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    929 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10249.6 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    583 mg
  • Kálcium
    2017 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    714 mg
  • Foszfor
    4525 mg
  • Nátrium
    2329 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.9 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    1451.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1317 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    789 micro
  • α-karotin
    203 micro
  • β-karotin
    3840 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    103247 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 5147 kcal
  • 14% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    407.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4109 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát feltesszük a forrásban lévő vízbe főni. A vízbe teszünk egy kanál napraforgó olajat és sót. Amikor elkészül, leszűrjük.
  2. Közben a vöröshagymát üvegesre pirítjuk egy leheletnyi olívaolajon, majd hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  4. Amikor a hús szétesett és kifehéredett, akkor hozzádobjuk a kockázott gombákat, a sűrített paradicsomot, a főzőtejszínt. Folyamatos kevergetés mellett legalább 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, az oregánót és a bazsalikomot. Tovább főzzük néhány percig.
  5. A jénait vagy a magas falú tepsit olívaolajjal kikenjük.
  6. A szószt összekeverjük a tésztával, és beleborítjuk a jénaiba.
  7. A mozzarella egészét, a trappista sajt felét ráreszeljük, vagy kisebb darabokban rátesszük a tésztára, és 20-30 percig sütjük, amíg szépen barnulni kezd a sajt.
  8. Tálalásnál tesszük rá a maradék trappista sajtot, reszelve.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x22x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 68
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2342
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Gyors, egyszerű és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?