r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán - Évi nénitől

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rakott padlizsán - Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    502 mg
  • Nátrium
    659 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2144 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 655 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    196.6 g

Zsír

  • Összesen
    231.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9819.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    2113 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    3010 mg
  • Nátrium
    3952 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    268.6 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    2130.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1567 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1325 micro
  • α-karotin
    507 micro
  • β-karotin
    2592 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    12867 micro
  • Lut-zea
    1413 micro
Összesen 3924 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    440 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánok héját lehámozzuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és teflon serpenyőben megsütjük, kissé megpirítjuk.
  2. A rizst egy kanál olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, készre főzzük.
  3. A sonkahagymát apróra vágunk, 2 kanál olajon és a felkockázott szalonnán megpirítunk, rátesszük a ledarált csirkemellet, fűszerezzük sóval, borssal, grillfűszerrel, fahéjjal, fokhagymával, 10 perc alatt átpirítjuk.
  4. Egy jénai tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, majd el kezdjük rétegezni benne az alkotókat. Alulra kerül a sült padlizsán, rá a főtt rizs, a sült darálthús, a paradicsom felkarikázva, végül a tojással, sóval, borssal elkevert tejföl. A folyamatot addig folytatjuk, amíg el nem fogynak az összetevők.
  5. Tetejére reszelt sajtot teszünk, és előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 22118
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott padlizsán - Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Ezt az ételt elkészítettem már egyszer marhahúsból is (azt is fahéjjal), az is isteni volt. Azért nem olajban sütöm a padlizsánt, mert rengeteg olajat képes magába szívni, és elnehezíti az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek