r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán csirkemellel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Tomatotree
Rakott padlizsán csirkemellel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 278 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1667 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    369.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    266 micro
Összesen 278 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.2 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3437.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    903 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1376 mg
  • Nátrium
    714 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    2219.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    437 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4659 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1594 micro
Összesen 1667 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    972 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt hosszában kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, besózzuk, és 1 óráig állni hagyjuk. A paradicsomokat pár percre forró vízbe tesszük, majd a héjukat lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. A kockára vágott csirkemellet sózzuk, és kevés olajon elősütjük.
  3. A maradék olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, hozzáreszeljük a fokhagymát, a felkockázott paradicsomokat és a fűszereket. Hozzáadjuk az elősütött csirkemellet, és kevés vízzel higítva puhára pároljuk. (Esetleg 1 kis sűrített paradicsomkonzervvel dúsítjuk.)
  4. A padlizsánszeletekről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet, és száraz teflonserpenyőben mindkét oldalukat elősütjük. (Vagy sütőben, sütőpapírra rakva tepsiben sütjük meg.)
  5. Vékonyan kiolajozzuk a sütőtálat, az alját kirakjuk padlizsánszeletekkel, erre a húsos-paradicsomos mártásból kanalazunk, majd megint padlizsán következik, és a rétegezést addig folytatjuk, ameddig a hozzávalók el nem fogynak, de a legutolsó réteg padlizsán legyen mindenképp.
  6. A kétféle reszelt sajtot összekeverjük, és rászórjuk a rakottasra.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 502
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 43055
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott padlizsán csirkemellel
Tomatotree 262 recept

Friss kenyérrel remek "tunkolós" nyári eledel. De legutóbb kuszkusszal próbáltam, és nekem az is nagyon bejött!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek