r
Nosalty Logó

Rakott máj pataki tálban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rakott máj pataki tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 64 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4087 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4064 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1440 micro
Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1505 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4383.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    132 mg
  • Magnézium
    470 mg
  • Foszfor
    2516 mg
  • Nátrium
    574 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.3 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1710.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32700 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    130 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    632 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    171 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1622 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32510 micro
  • α-karotin
    112 micro
  • β-karotin
    2248 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11522 micro
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1166 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    413 micro
Összesen 64 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először beáztatjuk a cseréptálat. Ennek elég 20 perc, ezalatt elkészülünk a belevalóval.
  2. Nagyobb darabokra kockázzuk a májat, majd a hagymákkal, TV paprikával, lecsóval együtt ledaráljuk.
  3. Fűszerezzük a só kivételével, majd belekeverjük a fagyasztott zöldséget.
  4. Amíg a krumplit megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk, addig állni hagyjuk.
  5. Kivesszük a tálat a hideg vízből (mert eltelt a 20 perc).
  6. Megtöröljük, majd vékonyan beolajozzuk az alját és az oldalát.
  7. Egy réteg vékonyra vágott krumplit teszünk az aljára, ezt sózzuk, majd jön rá egy adag májpép.
  8. Folytatjuk a rétegezést, a tetejére fűszerezett krumpli kerüljön.
  9. Rátesszük a tetejét, betoljuk a sütőbe, és 45-50 percre elfelejtjük.
  10. Lehetőleg minél hamarabb átrakjuk a tálból.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 61816
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 13.

Ajánló

Nagyon kiadós étel, lehetőleg egytálként fogyasszuk, elfogyasztása után maximum csak másfél órával következhet a desszert:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Édesanyám utolérhetetlen ötleteinek egyike, májimádó "macskáknak'"kötelező! Jól illik hozzá az erős, hegyes paprika, gyerekeknek tejföl, ha töménynek éreznék, vagy annyira nem máj-fanok, mint jómagam! Nyáron a szalonnasütés és/ vagy grill után visszamaradó parázsba süllyesztve is kiváló, csak akkor kb. 2 óra hossza alatt készül el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek