r
Nosalty Logó

Rakott lecsó bebe konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bebe74
Rakott lecsó bebe konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 81 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    899.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    488 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    169 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    1489 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    872 micro
Összesen 613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.6 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    601 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3597.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    619 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    1954 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.8 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1079 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    674 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    762 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    1148 micro
  • β-karotin
    5955 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    3486 micro
Összesen 2452 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    861 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 81 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megmossuk, de nem főzzük meg.
  2. A paradicsomot megszabadítjuk a héjától, félbevágjuk, felszeleteljük, a paprikát előbb hosszában 4 felé vágjuk, majd kb 1 cm-es csíkokra vágjuk.
  3. A vöröshagymát félbe, majd vékony szeletekre vágjuk, a csirkemellet szintén szeletekre vagy kisebb darabokra, a lényeg, hogy a tepsiben mindenhová jusson belőle.
  4. Kizsírozunk vagy olajozunk egy tepsit, és a következő sorrendben lerétegezzük, szétterítjük az alapanyagokat: hagyma, paradicsom, rizs (ezt a réteget sózzuk), paprika, hús (ezt a réteget is sózzuk), paprika, rizs, paradicsom, sózzuk ízlés szerint. A sorrend nagyon fontos, mert a rizs csak így fog megpuhulni!
  5. A tenyerünkkel picit lelapogathatjuk, hogy simább legyen a felszíne, szétterítjük rajta a tejfölt.
  6. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük, levesszük a fóliát, magasabbra állítjuk a hőfokot (220'), és még kb. 10-15 percet sütjük, amíg a tejföl kissé megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7471
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Horváth Ilona-féle szakácskönyvben találtam a receptet dzsuvecs néven, máshol gyuvecsnek mondják ezt a típusú ételt, és elég sok variációja van. Nekem ez volt a legszimpatikusabb, annyit változtattam rajta, hogy tarja helyett csirkemellet raktam hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek