r
Nosalty Logó

Rakott krumplisaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szépróza
Rakott krumplisaláta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 344 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.8 g

Zsír

  • Összesen
    152.2 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3168.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    130 mg
  • Kálcium
    707 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1241 mg
  • Nátrium
    880 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1027.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1077 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1333 micro
Összesen 2064 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük és meghámozzuk a krumplit és a tojásokat. (Ezt jó, ha korábban végezzük el, hogy a saláta összeállítására már minden hozzávaló hideg legyen.)
  2. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikázzuk.
  3. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt kikeverjük a majonézzel, és fűszerezzük.
  4. Összeállítjuk a salátát: egy tálba lerakunk egy réteg krumplit, erre egy réteg tojást, majd némi lilahagymát. Meglocsoljuk az öntettel. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók. Az a szerencsés, ha krumplival tudjuk lezárni a salátát, és mindenképp maradjon még jó sok öntet a tetejére.
  5. Hűtőben hagyjuk állni legalább egy órát.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 26869
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 19.

Ajánló

Elsősorban köretnek ajánlom (a mennyiség is ehhez lett megadva), de magában is megállja a helyét. Valamilyen száraz, nem túl testes fehérbort tudok mellé elképzelni, mondjuk olaszrizlinget vagy chardonnay-t. Minél többet áll, annál inkább átveszi a saláta a lilahagyma ízét, és annál kevésbé érződik ki erőteljesen. Kísérletezzünk bátran a hagymával: készítettem már újhagymával (nagyon finom lett, kevésbé erősen hagymás), és tervbe van véve a salotta hagyma is. Vöröshagymával is próbálkozhatunk, de csak óvatosan ;-) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumplisaláta
szépróza 96 recept

Tegnap kicsit elméreteztem a rakott krumplihoz főzött krumpli mennyiségét, így valamit gyorsan össze kellett dobnom belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?