Rakott krumplisaláta recept

Rakott krumplisaláta
Rakott krumplisaláta
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tegnap kicsit elméreteztem a rakott krumplihoz főzött krumpli mennyiségét, így valamit gyorsan össze kellett dobnom belőle.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Elsősorban köretnek ajánlom (a mennyiség is ehhez lett megadva), de magában is megállja a helyét.

Valamilyen száraz, nem túl testes fehérbort tudok mellé elképzelni, mondjuk olaszrizlinget vagy chardonnay-t.

Minél többet áll, annál inkább átveszi a saláta a lilahagyma ízét, és annál kevésbé érződik ki erőteljesen.

Kísérletezzünk bátran a hagymával: készítettem már újhagymával (nagyon finom lett, kevésbé erősen hagymás), és tervbe van véve a salotta hagyma is. Vöröshagymával is próbálkozhatunk, de csak óvatosan ;-) 

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék tejtermékből, maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

majonézes-tejfölös krumplisaláta, tojásos krumplisaláta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük és meghámozzuk a krumplit és a tojásokat. (Ezt jó, ha korábban végezzük el, hogy a saláta összeállítására már minden hozzávaló hideg legyen.)
  2. A lilahagymát megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikázzuk.
  3. Elkészítjük az öntetet: a tejfölt kikeverjük a majonézzel, és fűszerezzük.
  4. Összeállítjuk a salátát: egy tálba lerakunk egy réteg krumplit, erre egy réteg tojást, majd némi lilahagymát. Meglocsoljuk az öntettel. A rétegezést addig folytatjuk, míg elfogynak a hozzávalók. Az a szerencsés, ha krumplival tudjuk lezárni a salátát, és mindenképp maradjon még jó sok öntet a tetejére.
  5. Hűtőben hagyjuk állni legalább egy órát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 20 723
elküldve: 7
receptkönyvben: 359
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

makutyi
makutyi h, 2011-12-19 20:08

szoktam hasonlót készíteni, csak virslit is teszek bele, miután a hagymával ecetes lében áztattam egy kicsit. Mi nagyon szeretjük.

tiplinkcsaj
tiplinkcsaj h, 2011-12-19 14:50

A hozzávalókban lilahagymáról írsz,a készítésnél már vöröshagymát említesz....:)))

340