r
Nosalty Logó

Rakott krumpli torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott krumpli torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A rakott krumplihoz

A díszítéshez

Összesen 129 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    434.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    187 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    515 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 875 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8383.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    803 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    5675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1739.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    261 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    342 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    135 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    1339 micro
Összesen 3500 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    76 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 129 kcal

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A díszítéshez

Elkészítés

A rakott krumplihoz

  1. A krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk.
  2. Egy tortaformát vékonyan megkenjük margarinnal.
  3. A főtt tojásokat és a kolbászt karikára szeleteljük.
  4. A vöröshagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és olajon megdinszteljük.
  5. A tortaforma alját kibéleljük főtt krumpliszeletekkel, erre jön a főtt tojás, kolbászszeletek, megszórjuk hagymával, meglocsoljuk tejföllel és sózzuk, borsozzuk. Ezt addig folytatjuk, amíg minden elfogy, a tetejét krumplival fedjük be.
  6. Betesszük a sütőbe sülni. Amikor megsült és kicsit kihűlt, vékonyan megkenjük tejföllel és ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3026
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli torta
Salamon Csilla 1202 recept

Egy kedves barátomnak a rakott krumpli a kedvenc étele. Születésnapjára elkészítettem neki tortaformában. :)

Hozzávalók

A rakott krumplihoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek