r
Nosalty Logó

Rakott krumpli sült krumplival

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mártiti
Rakott krumpli sült krumplival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1135.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    248 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    428 micro
Összesen 441 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.4 g

Zsír

  • Összesen
    226.3 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2608 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9081.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2100 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2833 mg
  • Nátrium
    3467 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2096.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1981 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    506 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    508 micro
  • Kolin:
    1997 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1908 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    63 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3423 micro
Összesen 3528 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    81 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meghámozzuk a burgonyákat. Megmossuk, karikára vágjuk. Forró zsírban a fele krumplit megsütjük. Ne legyen ropogós, de süljön át puhára.
  2. Amíg sül az első adag, addig feltesszük a tojásokat főni. Nem muszáj keményre főzni, maradhat félig lágy. Előkészítjük a hozzávalókat, a kolbászt, a paradicsomot, a paprikát felkarikázzuk.
  3. Ha kisül az első adag krumpli, jénai tálba szedjük. (Lehet tepsibe is.) Nem kell nagyon lecsorgatni róla a zsírt, így a tejföllel együtt majd jó szaftos lesz. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Utólag mindenki ízlés szerint sózhatja.
  4. Kezdhetjük sütni a másik felét a krumplinak. Amíg sül, a megfőtt, meghámozott tojások kb. felét rászeleteljük a kiszedett krumplira. Erre kerül a kolbászok fele, a paradicsom, a paprika karikák. Megkenjük a tejföllel ezt a réteget.
  5. Amikor kisül a másik adag krumpli is, kiszedjük. Ugyanúgy rétegezzük, mint az előzőt, mindennek rákerül a másik fele is. A tetejére a natúr joghurtot öntjük, szétkenjük. Én díszítettem paradicsom karikákkal, bazsalikom levelekkel. Szoktam reszelni a tetejére trappista sajtot vagy füstölt sajtot, de most nem volt itthon. Sütőben még 20-30 percig összerotyogtatjuk, ha pirul a széle, akkor már jó.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 150 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1841
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 23.

Ajánló

Befőttel ajánlom fogyasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli sült krumplival
Mártiti 4 recept

Nagymamám receptje, édesanyám is így készítette. Ez a kedvencem, és a családom is így szereti jobban. :o) Nyáron szeletelek bele vékonyra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is. Ez elhagyható. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek