r
Nosalty Logó

Rakott krumpli Ntakacsolga konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Németi Olga
Rakott krumpli Ntakacsolga konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 977 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3913 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2765.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    1930 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    101 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    630 micro
Összesen 977 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    161.4 g

Zsír

  • Összesen
    295.4 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    2086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11060.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    280 mg
  • Foszfor
    1834 mg
  • Nátrium
    7720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1273.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    405 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    1596 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2518 micro
Összesen 3913 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 168 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Ha régi krumplival dolgozunk, akkor héjában főzzük meg, és meghámozzuk. Ha újjal, akkor hámozva, karikázva sós vízben főzzük meg.
  2. Közben megfőzzük a tojást, felszeleteljük, és a kolbászt is felkarikázzuk.
  3. A tejfölt 4 tojássárgájával, 4-5 ek olajjal, kevés sóval, borssal, natúr ételízesítővel elegyítjük.
  4. A 4 tojásfehérjébőlcsipet sóvalhabot verünk.
  5. A krumplit, tojást, kolbászt egy nagy edénybe tesszük, elkeverjük a tejfölös-tojássárgás masszával, végül a tojáshabot is beledolgozzuk.
  6. Az egészet kiolajozott sütőedénybe borítjuk, és a tetejét ízlés szerinti mennyiségű reszelt sajttal fedjük be.
  7. Sütőben 190 fokon addig sütjük, míg a sajt aranyszínű nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7018
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 20.

Ajánló

Ha biztosra akarunk menni, hogy ne legyen száraz a rakott krumplink, akkor tegyünk a tetejére pár csík füstölt szalonnát is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli Ntakacsolga konyhájából
Németi Olga 105 recept

Az egyik barátnőm említette egyszer, hogy ő szokta néha így készíteni a rakott krumplit. Kipróbáltam, tetszett!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek