Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott krumpli hagyományosan

Rakott krumpli hagyományosan
Rakott krumpli hagyományosan
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kiváló hétvégi ebéd a családnak: egyszerűen elkészíthető, laktató, és hús is van benne! :)
Ebben a verzióban nem tocsog a zsírban/oljaban, de nem is száraz!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ajánlom hozzá a csemegeuborkát savanyúságnak.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szalonnás rakott krumpli, rakott burgonya fűszeres-tejfölös szósszal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk).
  2. A tojást szintén keményre főzzük.
  3. A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük.
  4. Kevés vajjal a tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a kolbász- és szalonnazsírban).
  5. Majd rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.
  6. Sütőben fólia alatt sütjük.
  7. Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, fűszerezzük ízlés szerint (só, ételízesítő, bors), összekeverjük.
  8. Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük.
  9. Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 195
össznézettség: 157 271
elküldve: 6
receptkönyvben: 258
elkészítve: 31/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Ínyenc

Mióta szakács: 2011.06.20.
6 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

b-n
b-n h, 2014-09-29 09:59

Virsli nélkül készítettem - sosem tettem bele, még nem is hallottam ilyet- és én is megpirítom előtte kicsit a hagymát, húst. Nagyon finom, egyszerű, gyors és laktató étel.

ancsu88
Ancsu88 / ancsu88 h, 2012-01-09 23:12

szia!
én a tejfölbe még szoktam búzadarát is tenni,és már a rétegek közé is locsolok belőle:) Ez az elkészítés a legjobb sztem:) Üdv:)

vadgesztenye
vadgesztenye v, 2011-07-31 19:51

Jó formája van. A szalonnát a kolbászt előzőleg külön megpirítani jobb íze is van, és nem is kell az összes zsírt sem rátenni.

ínyenckonyha
Ínyenc / ínyenckonyha v, 2011-07-31 20:24

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept, és jó étvágyat hozzá! :)
Köszönöm az "újítást" is :)
Ínyenc

almamag
almamag cs, 2011-06-30 09:23

Hű-ha! De megéheztem! :-) Már a számban érzem az ízét.....

1086
burgonya 2 kg
tojás 7 db
kolbász 15 dkg
krinolin 15 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
tejföl 5 dl
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint