r
Nosalty Logó

Rakott krumpli csípős kolbásszal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Rakott krumpli csípős kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Összesen 191 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.4 g

Zsír

  • Összesen
    86.3 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    471 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2212.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    417 mg
  • Nátrium
    1396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    288.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    422 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1125 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.5 g

Zsír

  • Összesen
    345 g
  • Telített zsírsav
    139 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1883 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8851.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    1175 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    242 mg
  • Foszfor
    1666 mg
  • Nátrium
    5583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1714 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    95 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1334 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1690 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2006 micro
Összesen 4492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    376.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    238 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Elkészítés

A rétegekhez

  1. A krumplikat héjában sós vízben megfőzzük, és hagyjuk kihűlni a főzőlében.
  2. A tojásokat keményre főzzük. Az újraforrástól számítva kb. 10 perc alatt.
  3. A kolbászt karikákra felszeleteljük. A két tojást felverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a tejet és a tejszínt. Alaposan összekeverjük és sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy jénait kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával és rétegezzük a fentieket. Minden réteget nyakon öntünk a tojásos-tejföllel.
  5. Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük közepes hőmérsékleten. A sütés vége előtt pár perccel rászórjuk a reszelt sajtot, és meghintjük zsemlemorzsával. Visszadugjuk a sütőbe és a sajtot rápirítjuk.
  6. Tejföllel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 291
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 20054
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott krumpli csípős kolbásszal
A kis gasztronauta 142 recept

Nagyon sok változata létezik ennek az ételnek is, de mi ezt az egyszerű változatot szeretjük a legjobban. A tej és a tejföl segít abban, hogy ne száradjon ki a krumpli, a tejszíntől pedig finom krémes lesz. Én most kisebb cserépedényekben készítettem, de ugyanezekkel a mennyiségekkel egy közepes méretű jénaiban is elkészíthetjük.

Hozzávalók

A rétegekhez

A szószhoz

Az edény kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek