Rakott kelkáposzta 3. recept

Rakott kelkáposzta 3.
Rakott kelkáposzta 3.
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm kedvence, és náluk csak ő szereti, így sosem csinál otthon ilyet. Egyszer, amikor a 49. szülinapja volt, csináltam neki rakott kelt, és a tetejére raktam neki számos gyertyát, amit " véletlen " 94-nek raktam ki, nem pedig 49-nek.:). Nagyon örült neki... A káposztára lehet, hogy haragudott, mert rögtön "elpusztította " / megette.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kelbimbóból is lehet készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott kel lecsós darált hús-alappal, rakott kelkáposzta darált hússal és rizzsel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  2. A zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük kis vízzel, és rátesszük a darált húst.
  3. A paradicsomot és a paprikát tetszés szerinti darabokra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Főzzük le róla a vizet teljesen. Közben a rizst sós vízben kifőzzük.
  4. Egy jénai aljára tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen elosztva. A tejföl felét szétkenjük a húson, és erre jön a rizs. Vékonyan elterítjük, hogy mindenhova jusson. A megmaradt káposztalevelekkel beborítjuk az egészet, és a maradék  tejfölt elkenjük a tetején.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 34 751
elküldve: 10
receptkönyben: 383
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (12)

Eperke999
Eperke999p, 2013-07-26 16:26

Szia Edit!

Az ebéd már közben elkészült, és isteni finom lett. Én mondjuk 40 dkg-nyi húshoz raktam ennyi rizst, mint te a 60 dkg-hoz, de szerintem tökéletes lett. Szóval köszönöm a receptet! Elmentettem! :-)

Eperke999
Eperke999cs, 2013-07-25 09:29

Szia Edit!

A Te receptedet választottam mai ebédre, a kérdésem csak az lenne, hogy mennyi a rizs súlya a húshoz képest, fele, vagy kevesebb?
Nincs itthon zacskós rizsem, így nem tudom milyen kiszerelésben vannak csomagolva.

Köszönöm

laraed
laraedp, 2013-07-26 14:44

Szia Eperke Remélem még időben válaszolok:)) 125 g az egycsomag rizs! Köszönöm , hogy az én receptemet választottad , remélem nem fogsz csalódni benne:))Üdv Edit

katlin konya
katlin konyacs, 2013-04-18 11:20

én épp most csinaltam meg ,csak annyit ujjitottam ,hogya rizst oszzekevertem a hussal és ugy raktama a kaposzta levelekre,és a kaposzta tetejere meg tettemsjtal osszekevert tejfolt és szép pirosra meg sutottem ,és hogy milyen lett? gyer kostold meg ,nyam,nyam,nyammmmmmmmmmmmm.

b-n
b-nv, 2013-03-24 12:07

Párommal a közös főzés örömére ezt azt ételt készítettük többek között mai ebédre, nagyon jó illata van és biztosan finom lesz!

m.gaby
m.gabyk, 2010-11-23 22:35

Köszi szépen! Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető étel :)

evelyngaal
evelyngaalv, 2010-05-23 19:52

Nagyon finom magyar etel!!! Bar az elokeszulet - legalabbis nekem - joval tobb mint 10 perc. De mindegy megeri. Jo recept. Koszi.

laraed
laraedh, 2010-05-24 06:44

Szerintem is nagyon finom! Az előkészületben nincs benne a főzési idő , mert azt külön jeleztem, 30 percben.A 10 perc csak arra vonatkozik míg a jénaiba összepakolod a cuccot. Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Tippek és trükkök válogatós gyerekeknek
Figyelem, aki azt vallja, hogy az étellel nem játszunk, ne olvasson tovább!
601