Rakott kelkáposzta 3. recept

Rakott kelkáposzta 3.
Rakott kelkáposzta 3.
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Barátnőm kedvence, és náluk csak ő szereti, így sosem csinál otthon ilyet. Egyszer, amikor a 49. szülinapja volt, csináltam neki rakott kelt, és a tetejére raktam neki számos gyertyát, amit " véletlen " 94-nek raktam ki, nem pedig 49-nek.:). Nagyon örült neki... A káposztára lehet, hogy haragudott, mert rögtön "elpusztította " / megette.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kelbimbóból is lehet készíteni.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

rakott kel lecsós darált hús-alappal, rakott kelkáposzta darált hússal és rizzsel

elkészítés

  1. A kelkáposztát leveleire szedjük, és sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  2. A zsíron a kockára vágott hagymát megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, és a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük kis vízzel, és rátesszük a darált húst.
  3. A paradicsomot és a paprikát tetszés szerinti darabokra vágjuk, és ezt is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük. Főzzük le róla a vizet teljesen. Közben a rizst sós vízben kifőzzük.
  4. Egy jénai aljára tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen elosztva. A tejföl felét szétkenjük a húson, és erre jön a rizs. Vékonyan elterítjük, hogy mindenhova jusson. A megmaradt káposztalevelekkel beborítjuk az egészet, és a maradék  tejfölt elkenjük a tetején.
  5. Előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1700 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 998
elküldve: 9
receptkönyben: 376
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Edit

Mióta szakács: 2010.01.31.
149 recept

Hozzászólások (11)

Eperke999
Eperke999p, 2013-07-26 16:26

Szia Edit!

Az ebéd már közben elkészült, és isteni finom lett. Én mondjuk 40 dkg-nyi húshoz raktam ennyi rizst, mint te a 60 dkg-hoz, de szerintem tökéletes lett. Szóval köszönöm a receptet! Elmentettem! :-)

Eperke999
Eperke999cs, 2013-07-25 09:29

Szia Edit!

A Te receptedet választottam mai ebédre, a kérdésem csak az lenne, hogy mennyi a rizs súlya a húshoz képest, fele, vagy kevesebb?
Nincs itthon zacskós rizsem, így nem tudom milyen kiszerelésben vannak csomagolva.

Köszönöm

laraed
laraedp, 2013-07-26 14:44

Szia Eperke Remélem még időben válaszolok:)) 125 g az egycsomag rizs! Köszönöm , hogy az én receptemet választottad , remélem nem fogsz csalódni benne:))Üdv Edit

katlin konya
katlin konyacs, 2013-04-18 11:20

én épp most csinaltam meg ,csak annyit ujjitottam ,hogya rizst oszzekevertem a hussal és ugy raktama a kaposzta levelekre,és a kaposzta tetejere meg tettemsjtal osszekevert tejfolt és szép pirosra meg sutottem ,és hogy milyen lett? gyer kostold meg ,nyam,nyam,nyammmmmmmmmmmmm.

b-n
b-nv, 2013-03-24 12:07

Párommal a közös főzés örömére ezt azt ételt készítettük többek között mai ebédre, nagyon jó illata van és biztosan finom lesz!

m.gaby
m.gabyk, 2010-11-23 22:35

Köszi szépen! Nagyon finom és egyszerűen elkészíthető étel :)

evelyngaal
evelyngaalv, 2010-05-23 19:52

Nagyon finom magyar etel!!! Bar az elokeszulet - legalabbis nekem - joval tobb mint 10 perc. De mindegy megeri. Jo recept. Koszi.

laraed
laraedh, 2010-05-24 06:44

Szerintem is nagyon finom! Az előkészületben nincs benne a főzési idő , mert azt külön jeleztem, 30 percben.A 10 perc csak arra vonatkozik míg a jénaiba összepakolod a cuccot. Üdv Edit

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
592