r
Nosalty Logó

Rakott kelbimbó Marti konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Rakott kelbimbó Marti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 133 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1084.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    478 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    311 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    270 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    845 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    2468 micro
Összesen 597 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.2 g

Zsír

  • Összesen
    94.4 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    787 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    237 mg
  • Foszfor
    1434 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    632 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    433 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    810 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    356 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    116 micro
  • β-karotin
    2535 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    7404 micro
Összesen 1786 kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    153 micro
  • Lut-zea
    551 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk a kelbimbókat, apróra felvágjuk a hagymát és a fokhagymát. A paprikát karikázzuk, a paradicsomot cikkelyekre vágjuk.
  2. Felhevítjük a zsírt, beleforgatjuk a hagymát és a paprikát, és pár percig kavargatva pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, két villával fellazítjuk, borsozzuk, kifehéredésigpirítjuk. Levet enged, nem kell víz alá. Kicsit később összekeverjük a felvágott paradicsommal. Tovább pirítjuk, nyugodtan egy kicsit magasabb hőmérsékleten, mert a paradicsom is levet enged. Rászórjuk a pirospaprikát,az ételízesítőt, a köménymagot, és megborsozzuk.
  3. Hozzáöntünk annyi vizet, hogy éppen eltakarja a húst. Alacsonyabb hőmérsékleten készre pároljuk. Ügyeljünk arra, hogy a hús leve ne följön el teljesen, mert kevés zaft kell a rizsnek.
  4. Mialatt készül a hús, megpároljuk a rizst (előírás szerint), és a megtisztított kelbimbókat, mindkettő főzővizébe sót és 1-1 felkockázott fokhagymát teszünk. (Én a kelbimbókat is zöldséges ételízesítővel főztem só helyett.) Amikor megfőttek (figyeljük, hogy ne főzzük szét egyiket sem!) mindkettőt leszűrjük.
  5. Az alapanyagokat egy kivajazott tepsibe v. jénai tálba lerakjuk: kelbimbó-só-bors-rizs-hús-reszelt sajt, addig, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejérehús kerüljön.
  6. Megöntözzük a tejföllel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal (én most füstölt sajttal készítettem), és sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13596
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 16.

Ajánló

Aki szereti az erőset, borsozza meg alaposan, ez a fűszer nagyon jól passzol a hozzávalókhoz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelbimbó Marti konyhájából
Marti48 317 recept

Gyakran készített, kedvelt étek a családban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?