r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 9. - pikáns

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
pamelie
Rakott karfiol 9. - pikáns
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1695.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    486 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    641 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    323.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 861 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6782.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1944 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    2564 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1295 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1213 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    132 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    807 micro
  • Kolin:
    678 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1196 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 3443 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, pici olajon megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, piros aranyat, felöntjük vízzel, épp hogy ellepje, és készre főzzük.
  3. Közben a rizst megpároljuk kétszeres mennyiségű vízzel, pici sóval, és sós vízben megfőzzük a szétszedett karfiolt is.
  4. Ha elkészült a hús, egy tálban egymásra rétegezzük, előbb a hús, majd a rizs, ezt meglocsoljuk szafttal, erre jön a rózsáira szedett karfiol.
  5. Két réteget készítünk, a tetejét leöntjük a reszelt sajttal elkevert tejföllel, és sütőben aranyszínűre pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 283
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 153
  • Össznézettség: 28013
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Nincs hozzá történetem. Imádom ezt az ételt, rendszeresen feltűnik az asztalunkon, például most.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek