r
Nosalty Logó

Rakott karfiol 4. - sajtszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Fahéj
Rakott karfiol 4. - sajtszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.6 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    1181 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    638 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 524 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7708 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    1057 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    1539 mg
  • Nátrium
    4723 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    765 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    814 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    485 mg
  • Retinol - A vitamin:
    552 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2554 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 2093 kcal
  • 13% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    145 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk, majd sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük.
  2. A rizst hideg vízbe tesszük és a 2 leveskockával megfőzzük, jól lecsepegtetjük.
  3. A húst kisebb csíkokra vágjuk és a forró olajon fehéredésig sütjük. Ekkor sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és készre pirítjuk. A végén belekeverjük a petrezselyemzöldet.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleterítjük a karfiol 2/3-át.
  5. A húst a rizzsel összevegyítjük, és az egészet egyenletesen eloszlatjuk a karfiol tetején.
  6. A margarinból, a lisztből és a tejből besamelmártást készítünk, felolvasztjuk benne az apró darabokra tördelt vagy reszelt sajtot, adunk hozzá egy kis őrölt köményt, és, ha kell, sózzuk.
  7. A mártást a húsos-rizses keverékre öntjük, és a maradék karfiolrózsákat a tetejébe nyomkodjuk.
  8. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 21607
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Ajánló

Én kéksajtot tettem bele, viszont annak nem mindenki szereti az ízét, de szerintem bármilyen sajttal is ugyanolyan finomra elkészíthető. Azt hiszem, én füstölt sajttal is ki fogom próbálni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már napok óta prézlis karfiol ehetnék vagyok. Erre egyik nap a tv-ben látom, hogy valami ehhez hasonló karfiolos ételt készítenek. Több se kellett, emlékezetből én is nekiálltam. Egy kissé ugyan elkanyarodtam az eredeti elképzelésemtől - mert hol van ez már a prézlis karfioltól -, de nem bántam meg, mert igazán jóra sikeredett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?