Rakott karfiol recept

Rakott karfiol
Rakott karfiol
receptkönyvben hozzászólások (33)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párommal nagyon szeretjük a zöldségeket, különösen a karfiolt és gondoltam kipróbálom, hogy egy kis husival milyen finomságot lehet belőle készíteni a sütőben.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, aki szereti a karfiolt és a rakottas ételeket.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Húsos rakott karfiol

elkészítés

  1. Feltesszük a darált húst pörköltalapra. Amíg fő, addig kifőzzük a rizst is.
  2. Megfőzzük enyhén sós vízben a karfiolt hozzá, de csak éppen addig, amíg a torzsája meg nem puhul. Leszűrjük.
  3. Utána mire mindent készre főztünk, kezdődhet a tálba helyezés: először egy adag karfiol kerül bele, aztán a darált hús, tejföl, rizs, karfiol, tejföl, majd a tetejére reszelt sajt.
  4. Kb 20 percig sütjük, 175°c-on.
  5. A legvégére már csak a tálalás marad.

statisztika

beküldve:
nézettség: 350 217
elküldve: 57
receptkönyben: 2 831
elkészítve: 102/166
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett

Mióta szakács: 2008.11.30.
9 recept

Hozzászólások (33)

Zs.
Zs.v, 2014-03-09 10:14

Anduszka 199 a rizst Coca Colában kell megfőzni ;) persze h vízben !!!!!!!!

Sunnybaby
Sunnybabyh, 2014-02-17 20:42

Anduszka!
A rizst úgy szoktam főzni hogy a darált hússal főzöm össze annyi időre a vége előtt amennyi idő kell a rizsnek ezért egy kicsit több vizet szoktam akkor ráönteni.Szerintem így sokkal finomabb és egyszerűbb.Remélem segíthettem!

Csillivilli88
Csillivilli88p, 2013-11-08 14:17

Kedves Zsanett!
Először is! Hatalmas nagy köszönet a receptért!! Életemben először csináltam rakott karfiolt, és valami iszonyatosan finom lett. :)
Annyit kreatívkodtam még hozzá, hogy a húst (amihez hozzáadtam a rizst) kb. 0,5 l vízzel, kevés tejföllel és főzőtejszínnel öntöttem fel, összefőztem, majd egy szűrőlapáton keresztül leszűrtem a húst és a hátramaradt léhez adtam sajtot és kvázi egy "sajtszósz" féleséget csináltam amivel meglocsoltunk a karfiolt! A fiúk egész vacsora alatt néma csendben ültek és végre evésre használták a szájukat!
További csodás recepteket! :) Csillus

Sunnybaby
Sunnybabyszo, 2013-11-09 15:35

Kedves Csillus!Nagyon örülök hogy tetszik a recept és szerintem legközelebb ha készítek én is kipróbálom ilyen sajtszószosan ahogy írtad! :) És köszönet a hozzászólásodért!Ilyeneket mindig jó érzés olvasni!

NoSalty.hu
NoSalty.huh, 2013-10-07 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.10.06. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Edina007
Edina007cs, 2013-06-20 08:07

Sziasztok. Az,hogy pörköltalapra feltesszük a húst,azt jelenti, hogy vöröshagymát dinsztelünk, sózzuk,borsozzuk, aztán jön a darálthús,és ha kész,öntünk hozzá még egy kis vizet? Előre is köszi a választ.

szunsza
szunszav, 2011-08-21 11:44

Már másodszor készítettem ebédre, és teljes mértékbe beleszerelmesedtem!Nagyon finom!Mindenkinek csak ajánlani tudom!Köszi a receptet!

Icegirl009
Icegirl009v, 2011-07-24 19:00

Ugyanez a receptem, csak én nem mindig karfiollal csinálom, hanem zöldbabbal vagy párolt kelkáposztával.

MARCSIKA31
MARCSIKA31sze, 2010-12-15 20:37

Az én receptem is hasonló , annyi különbséggel, hogy én szoktam egy réteg párolt savanyú káposztát is tenni bele,úgy még fantasztikusabb az íze ! Érdemes kipróbálni így is , mert nagyon finom .

flajosne
flajosnecs, 2010-11-11 21:31

Nekem is a kedvenc ételem a rakott karfiol, holnap az lesz az ebéd!

winny
winnyk, 2010-09-14 15:07

Tegnap elkeszitettem es nagyon finom lett. Meg sose csinaltam rakott karfiolt, pedig szeretem.
Koszi a receptet nagyon.

Sunnybaby
Sunnybabyk, 2010-09-14 16:54

Szia winny!
Örülök hogy ízlett.Nekem nagy kedvencem ez az étel.Egyszerű és laktató.:)

mangokutya
mangokutyak, 2010-08-31 01:22

Az en karfiolom nem puhult meg, pedig foztem elotte picit. Talan foliat kellett volna raknom ra?

Sunnybaby
Sunnybabyk, 2010-08-31 15:59

A karfiolt elő kell főzni egy kicsit és akkor megpuhul.Csak annyira kell megfőnie sós vízben hogy amikor beleszúrod a villát akkor könnyen belemenjen.Én nem fedtem le semmivel.Remélem legközelebb majd sikerülni fog!

Dinciii
Dinciiics, 2010-07-08 12:52

Az egyik kedvenc eledelem a rakott karfiol (mondjuk minden formában imádom a karfiolt), én is löncshússal, vagy vagdalt hússal csinálom, illetve néha párizsival is szoktam, úgy is fincsi, és besamel mártást teszek rá, és közé, nagyon finom így is-úgy is.

bildóka
bildókah, 2010-03-29 16:21

Sziasztok!
Csak most találtam rá az oldalra. Nagyon tetszik, egy-két dolgot már ki próbáltam.
Én az ilyen pörköltes rizses dolgokat úgy szoktam csinálni, hogy amikor majdnem kész pörkölt teszek hozzá még vizet, és beleszórom a rizst,így együtt megfől.
További szép napot, jó főzőcskézést mindenkinek.

Robi1981
Robi1981v, 2010-03-28 16:21

Szerintem ha a rizst húst összekeverjük jobb lesz az étel nem lesz száraz sőt gyorsabban megvan a rétegezés is

Csite Anita
Csite Anitasze, 2010-01-13 20:34

Én is imádom ezt a kaját,csak hus nélkül csinálom és teszek bele vegyeszöldséget meg fokhagymát is.Sajt szinte sosincs itthon,ugyhogy én a tetejére tojásos tejfölt teszek,Igy is isteni finom.

Sunnybaby
Sunnybabysze, 2010-01-13 20:37

Hát igen,sokféle variáció van de az is jól hangzik ahogy te csinálod.Majd valamikor kipróbálom én is úgy.

ringolina
ringolinah, 2009-05-11 12:20

Nekem az egyik kedvencem, löncshússal is készithető, ugyanolyan finom, csak gyorsabb.

NoSalty
NoSaltyh, 2009-05-11 08:12

2009. május 10-én ezt a receptet tekintették meg a legtöbben.

Legfrissebb cikkek

A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
832