Rakott karaj tojásosan recept

1 adag
475
kcal
Rakott karaj tojásosan
Rakott karaj tojásosan
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a húsételt a munkahelyemen nagyon sokat készítettük, de mióta nem dolgozom, részemről szépen feledésbe merült. Egy idő után aztán újra elővettem ezt a régi receptet.
Talán egy kis menekülés is volt részemről az emlékek miatt, mert nagyon szerettem a  munkámat és a munkahelyemet is.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Néha teszek a töltelékbe egy kis sima, máskor füstölt reszelt sajtot is. Nem rontja el!

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tojásos-tejfölös rakott karajszeletek, tepsiben sült bundás karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kevés olajon elősütjük a lisztbe forgatott szeleteket.
  2. Az áztatott zsemlét jól kinyomkodjuk, egy tálba tesszük.
  3. Belekerül az egész tojást, a petrezselymet és 1 ek tejfölt. Ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt szórunk bele.
  4. Hozzáadjuk a ledinsztelt hagymát. Összekeverjük, majd lazán átforgatjuk a kockára vágott, főtt tojásokkal.
  5. A tölteléket elosztjuk nyolcfelé, és egy-egy adagot szépen rányomkodunk egy-egy szeletre, hogy a hús egész felületét befedje.
  6. Egy tűzálló edényben olyan féltakarásban sorbarakjuk a szeleteket.
  7. A visszamaradt olajat leszűrjük, hogy maradjon 5-6 evőkanálnyi a serpenyőben az aljával eggyütt.
  8. 1 ek lisztet beleszórunk, hozzáadunk 2 ek-nyi tejfölt, sót,borsot ízlés szerint, csomómentesre elkeverjük, és a hússzeletek tetejére locsoljuk.
  9. A visszamaradt tejfölt pici vízzel elkeverjük, és öt perccel előtte, mielőtt a hús készre sülne, a hígított tejföllel nyakon öntjük.
  10. Szép, rózsaszínűre sütjük.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 11 555
elküldve: 12
receptkönyben: 314
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
190 recept

Hozzászólások (21)

gregoreva
gregorevak, 2014-08-26 19:59

Anci!
Megtaláltam ma, mentettem, és fogom készíteni, köszönöm ezt a finom ötletet. :)
Éva.Anyóca

janek1
janek1szo, 2012-01-28 12:08

nagyon jó csak azt nem tudom hogy a fenébe jött ki ez a hatalmas összeg én ennyiből 4 ilyen adagot hoztam ki

olaszneanci
olaszneanciszo, 2012-01-28 18:05

Kedves janek1 !
Köszönöm az észrevételt, már ki is javítottam, mert bizonyára tévedés történt.
Elnézést kérek !Tényleg azt gondoltad,hogy ennyiből hoztam ki ?
További szép hétvégét kívánok neked: Anci

hlia
hliaszo, 2011-12-10 23:27

Ma is elkészítettem ebédre,ajánlom mindenkinek,annyira finom:)

Oti

olaszneanci
olaszneanciv, 2011-12-11 09:17

Nagyon köszönöm a kedvességed, őszintén örülök, hogy ízlik nektek is !
Boldog, Békés Karácsonyi Ünnepeket kívánok neked és minden
szakács társamnak, akik hétről-hétre jókedvvel szorgoskodnak a konyhában, hogy mi
minél több finomságot készíthessünk a családunknak !
Szeretettel üdvözlök mindenkit: OLaszné Anci

olaszneanci
olaszneancih, 2011-09-12 14:28

Kedves Oti!
Nagyon szívesen és további sok sikert a konyhában! Szeretettel üdv: Anci

hlia
hliah, 2011-09-12 00:21

Kedves Anci!

Megcsináltam,és annyira ízlett mindenkinek,hogy többször is asztalra fog kerülni.Köszönöm!

Oti

olaszneanci
olaszneanciszo, 2011-09-10 17:27

Kedves Oti!
Abból is nagyon finom, várom a beszámolót!Szeretettel üdvözöllek: Anci

hlia
hliaszo, 2011-09-10 08:35

Vajon tarjából is ilyen finom lesz?Ma ebédre elkészítem,de nálunk a tarja ízlik mindenkinek.Majd leírom,hogy sikerült.

Oti

olaszneanci
olaszneanciv, 2011-08-14 12:16

Editkém ! Köszönöm a visszajelzést és nagyon örülök neki ! Szép hétvégét ! Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneancics, 2011-08-11 14:49

Kedves Edit !
Nagyon kedves vagy, örülök, hogy egy kicsit "felidézhettem" a gyermekkorodat !
Először jó főzőcskét, majd jó étvágyat kívánok !
Legyen szép a napod ! Üdv: Anci

Bató Edit
Bató Editsze, 2011-08-10 20:25

Ancikám!
Itt a hétvégi ebédünk! Gyerekkoromban ettem hasonlót és most újra fogok, köszönhetően Neked!
Szép estét kívánok és köszönet a receptért.
Edit

olaszneanci
olaszneancih, 2011-08-08 12:00

Kedves Réka001 !
Nagy örömet szereztél vele, hogy el is készítetted és még a családodnak is ízlett !
Már ezért is érdemes volt feltenni ! Üdvözöllek és szép napot kívánok neked is ! Anci

olaszneanci
olaszneancih, 2011-08-08 11:57

Kedves Mankamama !
Örülök, hogy sikerült felidéznem benned ezt a receptet és annak még jobban, hogy el is készítetted !
Szép napot kívánok neked ! Üdv: Anci

olaszneanci
olaszneancih, 2011-08-08 11:54

Kedves Editke !
Én készítettem hozzá párolt rizst, máskor krumplipürét, de laktató, így nem muszály hozzá köretet adni.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

olaszneanci
olaszneancih, 2011-08-08 11:51

Kedves szuszi !
Igen laktató és finom étel ! Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ! Kipróbálás után, kíváncsi leszek a véleményedre ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

Réka001
Réka001h, 2011-08-08 11:48

Hétvégén kipróbáltam! Nagyon finom!:) Mindenkinek nagyon ízlett!

Mankamama
Mankamamacs, 2011-08-04 08:22

Igazán örülök ennek a receptnek, mert nálunk is feledésbe ment, pedig gyerekkorom kedvenc ebédje volt.Hétvégén el is készítem. Köszönöm az ötletet! Üdv.

laraed
laraedcs, 2011-08-04 08:18

Kedves Anci ! Nagyon érdekes recept ! Gondolom a köret maga a zsömlés keverék:))) Ki lesz próbálva:)) Üdv Edit

szuszi
szuszics, 2011-08-04 08:08

Igazán laktató, tartalmas étel....biztosan ki fogom próbálni :-)

Legfrissebb cikkek

Egészséges szürkemarha-ételek
Egészséges szürkemarha-ételek
Vajon egészséges a szürkemarhahús fogyasztása? Milyen, a szervezet számára fontos elemeket tartalmaz? Tudj meg többet róla most! (x)
8 villám desszert borús napokra
8 villám desszert borús napokra
Mi az, ami képes még egy szomorkás őszi napot is széppé varázsolni? Hát persze, hogy egy ínycsiklandozóan finom, édes desszert!
A gyümölcs nem csak a sütibe való
A gyümölcs nem csak a sütibe való
Alma, körte, barack, szeder, és máris kattognak a fogaskerekek, hogy milyen sütit süss belőle. Változtass: készíts húst gyümölccsel!
Egészséges étkezés az iskolában?
Egészséges étkezés az iskolában?
Sokak örömére és többek bánatára megkezdődött a tanév! A sok teendő mellett fontos, hogy szánjunk időt a megfelelő tízórai és uzsonna elkészítésére. Íme tippjeink!
475