Rakott káposzta 2. recept

Rakott káposzta 2.
Rakott káposzta 2.
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Férjem egyik kedvence, én pedig ezzel vezekelek a húsmentes ételekért. :)


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nem árt neki, ha egy pohár sör lecsúszik utána...

receptjellemzők

konyha: magyar
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott savanyú káposzta, rizses rakott káposzta

elkészítés

  1. A hagymát kis kockákra vágjuk, és a gerezd paradicsommal és karika paprikával kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd félrehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Felöntjük 1 dl vízzel, és kissé összepároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, annyi vizet adunk hozzá, hogy éppen, hogy csak ellepje, és puhára főzzük.
  3. A rizst sós vízben feltesszük főni, de csak éppen addig főzzük, míg már nem kopog. Ezután leszűrjük, és a darált húshoz keverjük.
  4. A káposztát alaposan kicsavarjuk, vagy lecsepegtetjük. Ezután felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, és felfőzzük. Éppen, hogy csak megrottyan, majd újból lecsepegtetjük.
  5. A tepsi aljára a fele káposzta kerül, erre jön a darált hússal elkevert rizs, majd a káposzta másik fele.
  6. A tetejére tejfölt kenünk, és forró sütőben addig sütjük, míg a tejföl a tetején szépen megpirul.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 378
elküldve: 4
receptkönyben: 292
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

Hozzászólások (6)

gabicika
gabicikacs, 2012-04-12 10:53

Kicsit belekontarkodtam a receptbe, es tettem meg a hushoz egy teaskanal eröspistat, egy gerezd fokhagymat es egy evökanal süritett paradicsomot. Nem rontotta el :-)

zsozso21
zsozso21v, 2011-08-21 06:47

A kérdésem az lenne, hogy édes káposztából is el lehet készíteni?

laeaka
laeakaszo, 2011-04-09 22:35

 Isteni lett! Életem első rakott káposztáját ezen recept alapján csináltam. Köszi! Megjegyzem az tuti :)

Alma-magocska
Alma-magocskacs, 2010-06-10 09:02

Az este a "Rakott káposzta 2" receptedet készítettem el. Nagyon "fincsa" volt !!!!

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
19999