r
Nosalty Logó

Rakott hús diszkoszban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Rakott hús diszkoszban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
római tál
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1125 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 6747 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    89.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    206 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2173 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    1301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 1125 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.9 g

Zsír

  • Összesen
    534.9 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13038.2 g
  • Cink
    43 mg
  • Szelén
    382 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    543 mg
  • Foszfor
    3647 mg
  • Nátrium
    7806 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    186.4 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    2226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    250 mg
  • D vitamin:
    395 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 6747 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket mindkét oldalán besózzuk és frissen őrölt borssal beszórjuk, majd félretesszük.
  2. A savanyú káposzta levét kinyomkodjuk, ha nagyon savanyú, kiöblítjük vízzel.
  3. A burgonyát és a hagymákat megtisztítjuk és kör alakúra szeleteljük. A megtisztított fokhagymát szétzúzzuk.
  4. A diszkosz alját kizsírozzuk, és befedjük alufóliával, majd a fóliára rátesszük a felszeletelt füstölt szalonnát.
  5. Erre ráhalmozzuk a káposztát, majd erre a felkarikázott burgonyát. Ráfektetjük a hússzeleteket, amiket a zúzott fokhagymával megszórunk, és a felkarikázott hagymával lefedjük. Az egészet befedjük a felszeletelt császárszalonnával, és rázárjuk a diszkosz tetejét.
  6. A megtöltött diszkoszt keményfa parázsra rakjuk, és egy jó óra hosszat hagyjuk párolódni, sülni. Természetesen a tűzhely sütőrácsára rakva a diszkosz szintén elkészíthető.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 17034
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 06.

Ajánló

Láthatóan nem fogyókúrás étel, de a diszkoszban teljesen vegetáriánus ételek is elkészíthetőek. Készítettem már párolt zöldségeket is benne. Két dolog fontos: egyrészt mindig alufóliát kell használni, másrészt a fóliát mindkét oldalán zsírral, vajjal, vagy olajjal meg kell kenni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A diszkoszt (vagy másnéven tokot) a Mátrában a szénégetők, favágók már évszázadok óta használják. A megtöltött diszkoszt parázsba állítják, s míg ők dolgoznak, a diszkoszban elkészül az ebédjük. Már régóta keresgéltem ezt az eszközt a zsibpiacokon, míg végül teljesen véletlenül a MESKA honlapján ráakadtam. Sokféle egytálétel elkészíthető benne, mert az alapanyagokban lévő nedvesség nem tud elpárologni. A római edényhez hasonlóan először párolódik, majd megsül benne az étel. Négy éve használom a családom megelégedésére. A diszkosz tisztítása megegyezik a  fémbográcséval. Használat után homokkal el kell súrolni, és be kell zsiradékkal belülről kenni. A fedelét is!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek