r
Nosalty Logó

Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 910 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4547 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 84 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    68.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2068 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    321 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    690.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    543 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    327 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2025 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    1487 micro
Összesen 910 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    269 g

Zsír

  • Összesen
    343.3 g
  • Telített zsírsav
    169 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1489 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10340 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1605 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3506 mg
  • Nátrium
    4245 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.5 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    3453.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2716 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    297 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    1637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    113 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    803 micro
  • Kolin:
    1089 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1867 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10125 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    13725 micro
  • Lut-zea
    7433 micro
Összesen 4547 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    256 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A raguhoz

  1. Kacsazsíron a vékonyan felszeletelt újhagymát és az áttört fokhagymát kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk,beletesszük a felcsíkozott bacon szalonnát, fedő alatt tovább pároljuk, beletesszük a felkockázott megmosott csirkemellet, fehéredésig pirítjuk keverés mellett.
  2. Beletesszük a hámozott paradicsomkonzervet, fakanállal kissé szétnyomkodjuk a paradicsomokat, a sót és a borsot, a finomra vágott zsályát, a finomra vágott oregánót, finomra vágott petrezselymet, a friss, pucolt és felszeletelt gombát, kevés vizet öntünk rá, és főzzük 20 percen keresztül, fedő alatt 150-160 fokon, azaz kis lángon, ekkor tesszük bele az őrölt pirospaprikát, elkeverjük, és hagyjuk tovább főni, kóstoljuk, ha szükséges ízesítjük(én ekkor tettem bele 1 tk cukrot a paradicsom miatt), és ha a hús és gomba puha, készen van, melegen tartjuk, amíg a mártást nem készítjük el.
  3. Egy tálban elkeverünk egy zacskó tepsis- húsos- burgonyalapotvízzel, tejföllel, tejszínnel, és összeforraljuk a húsos-gombás szósszal, beleteszünk egy kanálnyi vajat, elkeverjük benne, kellemes illatot, ízt és fényt ad az ételnek.
  4. Kivajazunk egy tepsit, beleszórjuk a tészta felét, egyenletesen, rákanalazzuk egyenletesen a húsos szószt, rá a tészta másik fele, erre a húsos szósz másik fele, és szükség esetén még 2 dl tejszínt öntünk rá (én öntöttem rá a zsíros tejjel együtt elkeverve ), a szaft érdekében, majd megszórjuk a tetejét alaposan, finomra vágott snidlinggel, előmelegített sütőben, lefedve (akár alufóliával) kb. 50 percig párolva sütjük,160 fokon, melegebb ne legyen, hagyjuk, hogy a szaftot magába szívja a tészta, és puhuljon-megfőhessen , majd az utolsó 10 percre levesszük, hogy kicsit összepirulhasson a teteje.
  5. Friss fűszerekkel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4977
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 26.

Ajánló

Finom bor, házi szörp, ásványvíz. Kínálhatunk elé más levest is, de feltétlenül tavaszi legyen: póré, újkrumpli, spárga vagy más hasonló krémleves. Sima tavaszi zöldségleves. :-) Fontos! A szósz elkészítésekor figyeljünk, hogy legyen ténylegesen szaftja, hisz a nyers tészta ebben fog a sütőben megfőni, legyen az tejszín, tej, tejföl, vagy vegyesen mindhárom. Mindenki látja a mennyiséget húsnak és tésztának,(saját használt hús és tészta mennyiségnél is így van ez! , ami lehet több, vagy kevesebb is),  ehhez megfelelő legyen a szaft, jó 2/3 részt lepje el a tepsibe összerakott ételt, lefedjük, és puhulhat, főhet a tészta benne. Azt is figyelni kell, hogy kinek milyen a sütője: ősrégi gáz, vagy új hőlégkeveréses, az idő így nem mindegy, és a hőfok sem. De a végeredmény megéri.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fűszeres-szószos csirkemell makarónival
Éva-Anyóca 350 recept

Rakott tésztát szerettem volna készíteni, ami gyors, a kedvenceinket is magába foglalja, mégis új ízeket is tartalmaz, tavaszias.:-)) Sikerült, elfogyott, finom volt.:-) Egy jó nagy tál édes, betűtésztás paradicsomleves volt előtte tálalva.:-)

Hozzávalók

A raguhoz

Az elkészítéshez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek