r
Nosalty Logó

Rakott fasírttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott fasírttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 3796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8937.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2459 mg
  • Nátrium
    4998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 3796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. Krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
  2. Az 5 db tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felszeleteljük, 3 fej vöröshagymát megpucolunk, és cikkekre felaprítjuk.
  3. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, felkockázunk, és kevés olajon megdinszteljük.
  4. Zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymával együtt. Beleütünk 2 db tojást, 4 ek zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk, és meghintjük 1/2 ek őrölt pirospaprikával. Jól összedolgozzuk.
  5. Egy tortaformát kikenünk zsírral, meghintjük zsemlemorzsával.
  6. Fele fasírtmasszát elterítjük a tortaforma aljába, erre a fele karikára vágott krumpli jön, megsózzuk, majd beterítjük a hagymával és a tojással, ismét megsózzuk, meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a maradék krumplit, majd a fasírt masszát.
  7. 50 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt, óvatosan kivesszük a tortaformából, rátesszük egy tálcára.
  8. Kolbászt 6-7 cm hosszúra vágjuk, fogvájó segítségével a tortára tesszük. Tetejére koktélparadicsom kerül. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3800
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fasírttorta
Salamon Csilla 1202 recept

Párom születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek