r
Nosalty Logó

Rakott cukkini 4.

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
kingumi
Rakott cukkini 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1150.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    182 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    580.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    479 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7898 micro
Összesen 630 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158 g

Zsír

  • Összesen
    166.3 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    644 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4601.4 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    797 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    2398 mg
  • Nátrium
    727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    2322.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    282 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    469 micro
  • Kolin:
    693 mg
  • Retinol - A vitamin:
    575 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1918 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31592 micro
Összesen 2517 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 87 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a darálthúst, addig kavargatjuk, míg a hús ki nem fehéredik. Eközben a tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával.
  2. Mikor a hús megfőtt, hozzáadjuk a tejfölt és a kukoricát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá oregánót és bazsalikomot, mindezt ízlés szerint, majd levesszük a tűzről.
  3. Az előre besózott és kb. fél centi vékony cukkini szeleteket áttöröljük, hogy ne legyenek olyan nedvesek. Egy tűzálló edénybe először cukkini réteget teszünk, majd arra a húst, ezt így folytatjuk, míg a hozzávalók el nem fogynak.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12008
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 14.

Ajánló

A cukkini sok levet enged, aki nem szereti kicsit  "levesesen", az ne nagy tejfölt, hanem kicsit tegyen rá, vagy tegyen a rétegek közé lasagne tésztát!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott cukkini 4.
kingumi 10 recept

Itt a nyár és a cukkini szezon! A rántott cukkini már unalmas, ezért készítettem ezt a variációt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek