r
Nosalty Logó

Rakott csirkemell fokhagymás prézliben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott csirkemell fokhagymás prézliben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    809.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 352 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3236.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    598 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 1402 kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 129 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyákat meghámozzuk, és feltesszük egészben sós vízben főni. Addig főzzük, amíg a villát kicsit nehezen, de bele tudjuk szúrni.
  2. Közben a húst vékony (de nem papírvékony) szeletekre szeljük. Tartósítószermentes ételízesítővel megfűszerezzük a csirkemellfilék mindkét oldalát, és addig hagyjuk állni, amíg meg nem fő a krumpli.
  3. Ezt követően egy kétliteres jénai aljára fokhagymás zsemlemorzsát szórunk, majd rászeleteljük a főtt burgonyát, utána jön a csirkemellfilé, majd a reszelt sajt és pár kanál tejföl. Ennek a tetejére pár kis kocka vajat rakunk, hogy a hús sütés közben ne száradjon ki. Majd ugyanezen hozzávalókkal következik a második réteg. A tetejét meglocsoljuk kevés főzőtejszínnel, és 220 Celsius fokon készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x40x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3523
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ma találtam ki ezt a receptet, nagyon finomra sikerült!

Címlapról ajánljuk

További cikkek