r
Nosalty Logó

Rakott csirke cseréptálban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Rakott csirke cseréptálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 414 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1656 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    231 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1158 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    569 mg
  • Nátrium
    256 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 414 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    922 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4632 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    827 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2276 mg
  • Nátrium
    1024 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    835 mg
  • Retinol - A vitamin:
    557 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 1656 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, felszeleteljük, kiverjük.
  2. Egy cseréptálat vékonyan kikenünk olajjal és beleszórjuk a sajt felét.
  3. A szeleteket lisztbe és tojásba forgatjuk, és a sajt tetejére fektetjük.
  4. A tetejére szórjuk a maradék sajtot és ráöntjük a tejszínt.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Sült vagy párolt zöldség, krumpli egyaránt illik hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 14367
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott csirke cseréptálban
8zsuzsa8 210 recept

Szeretem a cseréptálakban való sütést. Egészen másként viselkedik, mint a jénai, vagy más edény. Nekem szerencsére különböző méretű cseréptálaim vannak, hála keramikus lányomnak. Ezt a könnyen elkészíthető (és nagyon finom) ételt Magyarszombatfán tanultam, az Őrségben. Hidegen, melegen egyaránt ízletes. A képen éppen párolóedényben készült brokkoli és tegnapról maradt, frissen átsütött krumpli látható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek