r
Nosalty Logó

Rakott burgonya másképp

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Rakott burgonya másképp
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 7020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    113 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2944.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    624 mg
  • Nátrium
    1651 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    376.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    481 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    355 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    425 micro
Összesen 1405 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    253.7 g

Zsír

  • Összesen
    565 g
  • Telített zsírsav
    245 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    156 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    2800 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14722.1 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    2641 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    3122 mg
  • Nátrium
    8255 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    231.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1880.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    227 mg
  • D vitamin:
    485 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    1777 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    295 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2126 micro
Összesen 7020 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    422 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    237 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyákat hámozzuk meg, majd szeleteljük le kb. 2 mm vastagságú szeletekre. (Használhatunk erre a célra gyalut is, az egyszerűség kedvéért.)
  2. A kolbászt karikázzuk fel (én először hosszában félbevágom a kolbászt, így félkarikákat kapok a végén, de nem muszáj ezzel a módszerrel vágni), a szalonnát pedig kockázzuk fel, apróra. 6 tojást főzzünk keményre, majd tojásszeletelővel vágjuk szeletekre őket. A sajtot reszeljük le, tetszőleges vastagságúra. A 3 nyers tojást üssük egy edénybe, verjük fel, majd keverjük össze a tejföllel. Ízesítsük sóval és törött borssal. (Nem baj, ha kissé sósnak érezzük, mert a burgonya amúgy is elvonja a sós ízt sütés közben, akkor lesz jó az étel, ha a tejfölös keverékünk sósabb a kelleténél a kóstolás során.)
  3. Egy tűzálló edényt vajazzunk ki, majd kezdjük el az összeállítást: először a burgonyaszeleteket fektessük a tál aljára (kb. három sorban), majd kenjük meg a tejfölös keverékkel, hogy mindenhol befedje. Ezután fektessünk rá tojásszeleteket, majd szeletelt kolbászt, illetőleg szalonnakockákat. Osszuk el arányosan, végül a tetejére szórjunk kevés reszelt sajtot. Folytassuk így a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók. Az utolsó sor szeletelt burgonya legyen, a tetejére pedig öntsük rá a maradék tejfölt, és a reszelt sajttal szórjuk meg gazdagon.
  4. Miután a burgonya nyers, tovább kell sütni a sütőben, ahhoz viszont, hogy a sajt ne égjen meg, alacsonyabb hőfokot kell használnunk. Az ideális hőmérséklet 160 fok, hozzávetőlegesen 2 óra sütési időtartammal.
  5. Tálaláskor tetszőleges formában vágjuk fel az elkészült ételt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18680
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 28.

Ajánló

Jó választás, ha a megszokott recepteket kicsit másképp szeretnénk elkészíteni, ezáltal új ízeket kipróbálni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott burgonya másképp
Kornél 167 recept

Gyerekkoromban ettem hasonlót néhányszor, egy ismerős készítette. Azóta sem találkoztam ezzel a verzióval, így megpróbáltam rekonstruálni. Más ízű ételt kapunk, amely eltér a hagyományos rakott burgonyától, hiszen nem vízben főzzük a burgonyát, hanem lényegében a tejfölös keverékben pároljuk, amihez még hozzájárul az összes többi adalék íze. Bizonyos, hogy a mi otthonunkban már csak így készíthetem el a jövőben, a családi tanács döntése értelmében...:)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!