r
Nosalty Logó

Rakott burgonya koktélparadicsommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katicabogaram
Rakott burgonya koktélparadicsommal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    239 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1640 micro
  • Lut-zea
    455 micro
Összesen 308 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2336.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    1017 mg
  • Nátrium
    536 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1067.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    280 micro
  • Kolin:
    956 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    258 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    6561 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 1233 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    442 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat keményre főzzük, a burgonyát meghámozzuk, és mindkettőt felkarikázzuk.
  2. A hagymákat félfőre vágjuk, és kevés olajon pirítani kezdjük. Mikor már majdnem jó, rádobjuk a sonkát, és egy rövid ideig együtt pároljuk.
  3. Elkezdjük rétegezni az ételt. A jénai aljára fektetjük a fele burgonyát. Megsózzuk, megborsozzuk. Rátesszük a tojásokat és a hagymás-sonkás keveréket. Betakarjuk a maradék burgonyával, és végül lekenjük a paprikakrémmel, mustárral és fokhagymával ízesített tejföllel.
  4. Díszítésnek és íznek sem utolsó a félbevágott koktélparadicsom a tetején.
  5. Sütőben lefedve, 1 órán át pároljuk (mivel a burgonya nyers), majd a fóliát levéve még fél órát pirítjuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4788
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Katicabogaram 38 recept

Könnyen elkészíthető, olcsó és igen laktató finomság!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek