Rakott brokkoli - zabpelyhes recept

1 adag
539
kcal
Rakott brokkoli - zabpelyhes
Rakott brokkoli - zabpelyhes
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor lelkesen tartottam magam a glikémiás indexen alapuló diétához, időnként rendeltem ebédre diétába illeszthető ételt. Egy szép napon rakott valamit hozott az ételszállító, de már nem emlékszem, mi volt pontosan, csak az fogott meg benne, hogy zabpehellyel készült. :)
Három oka is volt, hogy megtetszett az ötlet, egyrészt finom volt, másrészt a diétákba is jobban beilleszthető, harmadrészt pedig nem kell vacakolni a rizsfőzéssel. :)

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zabpelyhes rakott brokkoli, zabpelyhes brokkoli csőben sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pici olívaolajon üvegesre pároljuk az apróra vágott vöröshagymát, erre dobjuk rá a darált húst, és picit átpirítjuk. Felöntjük paradicsomlével, kevés vízzel, majd sóval, borssal fűszerezzük és fedő alatt hagyjuk párolódni a húst (de teljesen puhára főzni nem szükséges).
  2. Közben a megmosott brokkolit enyhén sós vízben éppen csak megfőzzük (még kemény maradjon).
  3. Olívaolajjal vékonyan megkent, illetve még inkább olajspray segítségével kiolajozott tűzálló tálba fektetünk egy réteg brokkolit. (Én a brokkolirózsákat is tovább aprítottam, hogy egyenletesen befedjem a tál alját.)
  4. A brokkolin egyenletesen eloszlatjuk a zabpelyhet, ezen pedig az előkészített darált húst. A húst befedjük a maradék brokkolival, kevés olajat fújunk rá, majd lefedjük alufóliával.
  5. A rakott brokkolit előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25-30 percig sütöm lefedve, majd kivesszük, meglocsoljuk néhány kanál joghurttal, és kis időre (15-20 perc) még visszatesszük a sütőbe, de már nem fedjük le.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 245
elküldve: 11
receptkönyben: 374
elkészítve: 10/19
Facebookon megjelent: -

szakács

evaszan

Mióta szakács: 2011.01.23.
17 recept

Hozzászólások (8)

Évike.
Évike.k, 2013-06-11 21:26

Nekem nagyon tetszett ez a recept, lányomnak kicsit lebegtettem, teszek-e zabpelyhet a rakott brokkoliba (nagyon nem akarta), utólag bevallottam, hogy volt benne. Ízlett neki, ahogy az egész családnak is, szóval nem először készítettem el.

witch
witchcs, 2012-09-20 15:10

Nagyon jol hangzik, foleg, hogy most meg azzal
ijesztgetnek a tv-ben, a rizsben tul sok arzen van.

evaszan
evaszancs, 2012-09-20 19:39

Köszi, csak bíztadni tudlak, hogy próbáld ki, már csak azért is, mert így egy előfőzögetős fázist kihagyhatsz. :) De egyébként én személy szerint tényleg nagyon szeretem a zabot egyébként is. Bár azt ugye nem lehet tudni, róla mikor kezdenek rémhírek terjedni... :)

witch
witchcs, 2012-09-20 20:12

Szeretem, ha egyszerusiteni lehet a dolgokat, mert nem mindig van ido vagy kedv annyit vacakolni. Ebben a formaban pedig az embert is meg tudom etetni zabbal, anelkul, hogy tudna rola.
Ja, ha az osszes hireknek bedolnek, mar nem lehetne enni semmit. :)

evaszan
evaszancs, 2012-09-20 19:38

Köszi, csak bíztadni tudlak, hogy próbáld ki, már csak azért is, mert így egy előfőzögetős fázist kihagyhatsz. :) De egyébként én személy szerint tényleg nagyon szeretem a zabot egyébként is. Bár azt ugye nem lehet tudni, róla mikor kezdenek rémhírek terjedni... :)

egifeny
egifenyszo, 2011-04-30 12:13

meg nem álltam neki, de mindenképp kipróbálom :) nekem is szimpatikus ez rizs helyett zabpehely :)

egifeny
egifenyk, 2011-04-26 16:42

a zabpelyhet nem szükséges előfőzni? vagy meg fog puhulni a többi hozzávalótól? köszi :)

evaszan
evaszanp, 2011-04-29 20:16

Kedves egifeny,

remélem, még nem ment el a kedved a próbától, és nem válaszolok későn: nem kell előfőzni, csak rászórod a pelyhet, és megpuhul sütés közben.

Éva

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
Csokoládé éjjel-nappal?
Csokoládé éjjel-nappal?
Mi a rossz abban, ha az egyik étkezésünkre csak csokit eszünk? Van helye a változatos, kiegyensúlyozott étrendben a csokoládénak?
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
540