r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli Myazs konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rakott brokkoli Myazs konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

Az öntethez

Összesen 597 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

Az öntethez

Összesen 2384 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A brokkolihoz

Az öntethez

Összesen 134 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    910.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    217.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    297 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1138 micro
Összesen 597 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    136.1 g

Zsír

  • Összesen
    132.9 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    617 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3640.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    603 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    1020 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    870.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    279 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    565 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1190 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4551 micro
Összesen 2384 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

A brokkolihoz

Az öntethez

Elkészítés

A brokkolihoz

  1. Babérleveles, borsos, citromleves vízben megpároljuk a brokkolikat.
  2. Az öntet alapanyagait egy tálba tesszük, és összekeverjük, ha nem elég folyós, akkor kis tejet is adhatunk hozzá.
  3. Az alapanyagokból sorokat rakunk a következő képpen:
  4. A jénai tál aljába kis olajat öntünk, és rárakjuk a sonkákat.
  5. Majd a mexikói keverékből (mirelitet használtam) bőven rakunk egy sort.
  6. Öntsünk rá az öntetből, hogy egyenletesen elterüljön.
  7. Rárakjuk a csirkemelleket, melyet kicsit fűszerezzünk meg.
  8. Erre mehet a megfőzött csigatészta.
  9. Majd rendezzük el szépen a tetején a párolt brokkolikat, és öntsük rá a maradék öntetet.
  10. Lefedve tegyük sütőbe, és süssük meg. Ha elkészült, ajánlom inkább hidegen fogyasztani, mikor az öntet megszilárdult.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3744
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mai napi találmányom. Gyerekem imádja a brokkolit, ez egy újabb variáció.

Hozzávalók

A brokkolihoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek