Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott brokkoli egyszerűen és egészségesen

Rakott brokkoli egyszerűen és egészségesen
Rakott brokkoli egyszerűen és egészségesen
37 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brokkoli így elkészítve megőrzi jellegzetes ízét. Könnyű étel. Ettől nem lehet elhízni! Többek között ezért is szeretjük.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott brokkoli, tejfölös-sajtos brokkoli, prézlis brokkoli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Enyhén sós vízben félpuhára főzzük a rózsájára szétszedett brokkolit. Egy kevéske vajon aranybarnára pirítjuk a zsemlemorzsát, félretesszük.
  2. Egy tűzálló tál alját vékonyan meghintjük pirított zsemlemorzsával. A lecsepegtetett brokkolit ráhelyezzük.
  3. A tejfölbe belekeverjük a tojást, sózzuk és ízlés szerint borsozzuk.
  4. A brokkolira rászórjuk a maradék zsemlemorzsát, majd egyenletesen ráöntjük az ízesített tejfölt. Megszórjuk reszelt sajttal. A sajt tetejére kés segítségével pici vajdarabkákat teszünk.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Melegen, puha kenyérrel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×25 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 79
össznézettség: 118 604
elküldve: 12
receptkönyvben: 670
elkészítve: 57/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
312 recept

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bafonisa
bafonisa sze, 2016-11-23 13:33

Szia ,én is megcsináltam ma ezt a receptet úgy ahogy írtad. Mondhatom nagyon finom lett!!

bogczi
bogczi / bogczi k, 2016-11-22 13:22

Hű, nagyon jó! :) Én úgy csináltam, hogy szeleteltem csirkemellet, olajon gyorsan megpirítottam és azt raktam az egész alá, rizzsel tálaltam, nagyon finom lett! :)

Trézsi01
Trézsi01 p, 2016-03-25 12:24

Köszönöm, elkészült, nagyon szép!!!! és finom!!! :-D én fokhagymás vajban párolt csirkemellet adok mellé!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea k, 2016-03-29 15:56

Szia!
Köszönöm a visszajelzésedet, örülök, hogy ízlett a brokkoli. Valóban köretként is megállja a helyét!
További szép napot!

hoge87
hoge87 k, 2015-11-24 13:11

Én még kevertem a szószba egy kis fokhagymát, egy kis aprított lila hagymát és egy kis pirospaprikát, nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!

Manyu1
Manyu1 sze, 2015-03-18 20:10

Mindjárt kiderül, milyen is... Most sül, a konyha tele van jó illattal...

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea cs, 2015-03-19 15:36

Szia !
Amikor olvastam a hozzászólásodat, én is éreztem azt a jól ismert fincsi illatot, ami ilyenkor betölti a konyhát! Ízlett?
Andi

man
man p, 2015-02-20 14:59

én ma csináltam először, nagyon finom. Kösz a receptet.

Eszter004
Eszter004 sze, 2014-07-30 17:38

Szia! Köszi a receptet, nagyon egyszerűen és gyorsan kész lett, ráadásul nagyon finom is! :)

542
brokkoli 500 g
tejföl 300 g
vaj 20 g
zsemlemorzsa 2 ek
trappista sajt 30 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint