Rákóczi túrós Gogi Mónitól recept

megosztás
0
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem mindig is szerette a Rákóczi túróst, gondoltam kipróbálom, hogy is készül ez a finomság. Nos azóta nem veszünk cukrászdába, mert el tudom készíteni otthon is. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos túrós, tojáshabos túrókrémes sütemény, túrós habos süti
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.
  2. Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
  4. Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x42 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 885
elküldve: 4
receptkönyben: 178
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hajna.74
Hajna.74 h, 2012-06-25 12:02

Kedves Móni!
Elkészítettem a sütidet a hétvégén és nagyon-nagyon fini lett. :) Egy problémám volt vele, hogy nem lett ilyen szép magas a teteje, mint a tiéd, valamint másnapra összeesett a hab és kicsapódott a tetején a cukor. Ez vajon mitől lehet? Mondjuk ez az ízéből nem vett le semmit, mind elfogyott, pedig dupla adagot készítettem. Köszi a receptet!

BBB
Betty 79 / BBB szo, 2012-01-28 14:16

Nyamiiiiii ez nagyon jol nez ki elmentettem koszonom szepen♥♥♥Udv Betty

Legfrissebb cikkek

Heti menü: egy jól működő párkapcsolattal
Heti menü: egy jól működő párkapcsolattal
Barack, dinnye, áfonya - a piac tele van gyümölcsökkel. Ne csak unalmas pite és kompót legyen belőlük! Párosítsuk a húsokat gyümölcsökkel, tökéletes duót alkotnak együtt!
A hét szakácsa: ladybird
A hét szakácsa: ladybird
E heti kiemelt szakácsunk ladybird, alias Éva felnőtt korában kedvelte meg a főzőcskét. Szereti más receptjeit is kipróbálni, és attól sem retten meg, ha elsőre nem sikerül.
1159