Rákóczi túrós Gogi Mónitól recept

1 adag
1159
kcal
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem mindig is szerette a Rákóczi túróst, gondoltam kipróbálom, hogy is készül ez a finomság. Nos azóta nem veszünk cukrászdába, mert el tudom készíteni otthon is. :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos túrós, tojáshabos túrókrémes sütemény, túrós habos süti
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.
  2. Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
  4. Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x42 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 491
elküldve: 4
receptkönyben: 167
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

Hozzászólások (2)

Hajna.74
Hajna.74h, 2012-06-25 11:02

Kedves Móni!
Elkészítettem a sütidet a hétvégén és nagyon-nagyon fini lett. :) Egy problémám volt vele, hogy nem lett ilyen szép magas a teteje, mint a tiéd, valamint másnapra összeesett a hab és kicsapódott a tetején a cukor. Ez vajon mitől lehet? Mondjuk ez az ízéből nem vett le semmit, mind elfogyott, pedig dupla adagot készítettem. Köszi a receptet!

BBB
BBBszo, 2012-01-28 13:16

Nyamiiiiii ez nagyon jol nez ki elmentettem koszonom szepen♥♥♥Udv Betty

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
1159