Rákóczi túrós Gogi Mónitól recept

Rákóczi túrós Gogi Mónitól
Rákóczi túrós Gogi Mónitól
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem mindig is szerette a Rákóczi túróst, gondoltam kipróbálom, hogy is készül ez a finomság. Nos azóta nem veszünk cukrászdába, mert el tudom készíteni otthon is. :-)

hozzávalók / 4 adag

  • 25 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • kevés reszelt citromhéj

A töltelékhez:

A tetejére:

  • 4 tojásfehérje
  • 8 dkg porcukor

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vega
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

habos túrós, tojáshabos túrókrémes sütemény, túrós habos süti

elkészítés

  1. A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.
  2. Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
  3. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
  4. Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
  5. A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
  6. Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x42 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 846
elküldve: 2
receptkönyben: 161
elkészítve: 0/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

Hozzászólások (2)

Hajna.74
Hajna.74h, 2012-06-25 12:02

Kedves Móni!
Elkészítettem a sütidet a hétvégén és nagyon-nagyon fini lett. :) Egy problémám volt vele, hogy nem lett ilyen szép magas a teteje, mint a tiéd, valamint másnapra összeesett a hab és kicsapódott a tetején a cukor. Ez vajon mitől lehet? Mondjuk ez az ízéből nem vett le semmit, mind elfogyott, pedig dupla adagot készítettem. Köszi a receptet!

BBB
BBBszo, 2012-01-28 14:16

Nyamiiiiii ez nagyon jol nez ki elmentettem koszonom szepen♥♥♥Udv Betty

Legfrissebb cikkek

Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
Kocsmák gigászi gasztrolimpiája
A főváros legizgalmasabb szabadtéri programja elé nézünk a budapesti italmérések gigászi főzőversenyén május elsején. A Kocsmajális hősies küzdelmet ígér bográcsok gyűrűjében.
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!