Raffaello zabkása recept

Raffaello zabkása
Raffaello zabkása
10 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel már van Bounty zabkása, akkor miért ne lehetne Raffaello-zabkása? Kitaláltam, kipróbáltam, finom lett, feltettem!:) Remélem, másnak is hasonlóan fog ízleni! :)

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Ha hígan szeretjük, lehet adni hozzá több tejet vagy vizet. A vaníliás cukrot és a mézet ki lehet cserélni édesítővel is akár, így egészségesebb és diétásabb.:)

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
mikor: reggeli, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kókuszos zabkása, raffaello kása, édes kókuszos-mandulás zabkása
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zabpelyhet feltesszük a vízzel főni.
  2. Amikor elkezd sűrűsödni, ráöntjük a tejet. Gyakori kevergetés mellett addig főzzük, ameddig újra el nem kezd sűrűsödni. Ekkor beletesszük a kókuszreszeléket, és egy kis vaníliás cukorral ízesítjük. Kis ideig kevergetjük a tűzön, majd a kellő állagnál levesszük. (Én sűrűn szeretem, de ha valaki hígabban szereti, önthet hozzá még egy kis tejet.) Ha nem elég édes, mézzel édesíthetjük.
  3. Egy tálkába öntjük. Durvára vágott (vagy szeletelt) mandulával díszítjük.
  • költség: 100 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 667
elküldve: 4
receptkönyvben: 210
elkészítve: 20/20
Facebookon megjelent: 1

szakács

ancsagirl95

Mióta szakács: 2013.08.23.
47 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arte
arte / arte Thu, 2014-01-02 07:47

Nem szerettem a zabkását,de nagyon jó ötleted volt a kókuszreszelék és a vaníliás cukor,egészen feldobja!Finom lett!Köszönet a receptért! :-)

ancsagirl95
ancsagirl95 / ancsagirl95 Thu, 2014-01-02 10:40

A natúr zabkását önmagában én sem szeretem, de mindig megbolondítom valamivel, és így isteni finommá lehet varázsolni! :) Kísérletezz te is bátran, nagyon finom változatok sülhetnek ki belőle! ;)

479