r
Nosalty Logó

Rácsos túrós lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Erzsi
Rácsos túrós lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 7298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Összesen 312 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    773.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.8 g
  • Telített zsírsav
    163 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1248 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7730.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    802 mg
  • Vas
    1010 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    1979 mg
  • Nátrium
    2089 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1032.9 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2063 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2021 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    474 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    759 micro
Összesen 7298 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    26 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztának valókat összegyúrjuk, és a kivajazott, lisztezett tepsit kibéleljük vele.
  2. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, és közepes lángon világossárgára sütjük.
  3. Közben a töltelékhez az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a búzadarát és a tejfölt.
  4. Tíz percig állni hagyjuk, ezután felkenjük a már nem túl forró tésztára.
  5. A sütőbe visszatoljuk, és kis lángon addig sütjük, amíg a krém is meg nem szilárdul.
  6. Amíg a túrós lepény sül, a megmaradt tojásfehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verjük, és a habzsákba tesszük.
  7. A sütőből kivett tésztára kenjük a baracklekvárt, majd a cukros habból rácsokat nyomunk a lekváros tészta tetejére, tetszőleges nagyságban.
  8. Ezután az egészet annyi időre tesszük vissza a sütőbe, amíg a hab is megszilárdul.
  9. Akkor szeleteljük, ha egészen kihűlt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×36
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4256
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kicsit munkás sütemény, de nagyon finom, megéri a fáradtságot.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Habhoz a tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek