Rácsos linzer recept

Rácsos linzer
Rácsos linzer
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam egyik nagy kedvence...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Dió helyett mákkal is készíthetjük.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
konyhatitkok: nagyi receptjei
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-rácsos linzer, diós-lekváros rácsos sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, a sütőport, a citromhéjat, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadva, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk, egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a diót, és rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A tészta másik feléből lisztezett deszkán rudakat sodrunk, és egyenletesen elosztva berácsozzuk a süteményt.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
nézettség: 25 606
elküldve: 9
receptkönyben: 436
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
157 recept

Hozzászólások (11)

Norka01
Norka01v, 2012-07-22 16:55

Nagyon finom sutemeny))) Pontos recept igy konnyu volt elkesziteni! Koszonom))) Norka

Csipet 2008
Csipet 2008p, 2012-06-01 19:35

Kedves Klivi!
Az előmelegített sütő hány fokot jelent?
üdv. Klarisszzz

rarenata
rarenatak, 2012-02-14 16:47

Köszi a receptet, nagyon finom lett a süti, tényleg jó a recept!

tiplinkcsaj
tiplinkcsajh, 2011-11-07 11:26

igen nagyon finom a mákos változat is,másnap még omlósabb a tésztája ...:)))

tiplinkcsaj
tiplinkcsajv, 2011-11-06 12:28

mákos változatát készítettem el ,most sül :)
írom majd a véleményezésemet is,köszönet a receptért :)

benari
benarisze, 2011-08-24 18:32

Kedves Klivi! Nagyon finom süti,köszi szépen a receptet!Üdv.Benari

Legfrissebb cikkek

8 kedvenc savanyúságreceptünk
8 kedvenc savanyúságreceptünk
Itt a szezon az évi savanyúságadagok elkészítésére – ha már csak a recept hiányzik, segítünk megtalálni a legjobbat!
Tojásból habot - menj biztosra!
Tojásból habot - menj biztosra!
Habcsók, pavlova, szuflé vagy mousse: mind azon múlik, hogyan bánunk a tojásfehérjével. Miben, mivel és hogyan: tudj meg mindent a tojáshabról!
A 112 éves sonka még mindig ehető
A 112 éves sonka még mindig ehető
Legalábbis ezt állítják annak az amerikai múzeumnak a dolgozói, akik nemrégiben ülték meg a sonka 112. szülinapját.
1618