Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rácsos linzer

Rácsos linzer
Rácsos linzer
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam egyik nagy kedvence...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Dió helyett mákkal is készíthetjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a cukrot, sót, a sütőport, a citromhéjat, és belemorzsoljuk a margarint.
  2. A tojássárgákat és a tejfölt hozzáadva, könnyen gyúrható tésztát készítünk. A tésztát kettévágjuk, egyik felét kinyújtjuk, és kivajazott, lisztezett tepsibe fektetjük.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt és a diót, és rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára.
  4. A tészta másik feléből lisztezett deszkán rudakat sodrunk, és egyenletesen elosztva berácsozzuk a süteményt.
  5. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x34 cm
  • költség: 500 Ft

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 30 588
elküldve: 9
receptkönyvben: 461
elkészítve: 14/24
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-rácsos linzer, diós-lekváros rácsos sütemény

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csipet 2008
Csipet 2008 Fri, 2012-06-01 19:35

Kedves Klivi!
Az előmelegített sütő hány fokot jelent?
üdv. Klarisszzz

rarenata
rarenata Tue, 2012-02-14 16:47

Köszi a receptet, nagyon finom lett a süti, tényleg jó a recept!

tiplinkcsaj
tiplinkcsaj Mon, 2011-11-07 11:26

igen nagyon finom a mákos változat is,másnap még omlósabb a tésztája ...:)))

tiplinkcsaj
tiplinkcsaj Sun, 2011-11-06 12:28

mákos változatát készítettem el ,most sül :)
írom majd a véleményezésemet is,köszönet a receptért :)

benari
benari Wed, 2011-08-24 18:32

Kedves Klivi! Nagyon finom süti,köszi szépen a receptet!Üdv.Benari

1618
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
porcukor 12 dkg
1 csipet
sütőpor 1 tk
tojássárgája 3 db
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 2 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
dió 15 dkg
cukor 10 dkg
lekvár/ dzsem 4 ek
tojásfehérje 3 db