r
Nosalty Logó

Rácsos-habos almás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
goedeburg
Rácsos-habos almás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 7168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Összesen 181 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.5 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    505 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272.3 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    475.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    563 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    385 micro
Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.9 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    807 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5248.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    251 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2019 mg
  • Nátrium
    1197 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1089.4 g
  • Cukor
    582 mg
  • Élelmi rost
    62 mg

VÍZ

  • Összesen
    1902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    85 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2250 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2057 micro
  • β-crypt
    220 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1541 micro
Összesen 7168 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 181 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk.
  3. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk, majd hűlni hagyjuk.
  4. A citromhéjjalmegfőzött pudingba kihűlés után beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
  5. Az egyik tésztalapot kikent tepsibe tesszük, zsemlemorzsával szórjuk.
  6. Elterítjük az almás, majd a habos-vaníliás réteget. Ezután a második tésztalapot késsel csíkokra vágva, rácsosra mintázzuk a süti tetejét.
  7. A rácsokat tojássárgájával kenjük meg.
  8. 40 percig sütjük, porcukorral szórjuk, kihűlés után szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28*37*5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 704
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 93
  • Össznézettség: 151604
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Az almás réteg mazsolával gazdagítható, aki szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rácsos-habos almás pite
goedeburg 18 recept

Vendégségbe készítettem ezt a továbbfejlesztett változatot, elkápráztatás szándékával.

Hozzávalók

A tésztához

Az alma réteghez

A habos réteghez

A tészta kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?