Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából recept

Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából
Rácsos almás pite BPÉvike konyhájából
65 perc / előkészület: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük az almás süteményeket. Soha nem próbáltam még ilyen formában almás pitét sütni. Ez a recept egy egészséges változat, nagyon finom. Gyorsan elfogyott :) Biztos, hogy még fogok ilyet sütni, és kipróbálom más gyümölcsökkel! 

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rácsos pite, amerikai stílusú lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A 40 dkg gluténmentes lisztkeveréket a 13 dkg laktózmentes vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, az 1 tojást, a 1,5 evőkanál laktózmentes tejfölt és az 1 kk sót.
  2. Jó alaposan összegyúrjuk - vigyázzunk a gluténmentes lisztkeverék ragacsosabb, ezért több időt vesz igénybe a kidolgozása, illetve előfordulhat, hogy lágy a tészta, és még plusz lisztet kell adni hozzá.
  3. A kapott tésztából cipót formázunk, egy zacskóba tesszük, majd egy órára a hűtőbe rakjuk pihenni. Addig elkészítjük a tölteléket.
  4. Kivesszük a cipót a hűtőből. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A piteformát kikenjük laktózmentes vajjal és megszórjuk rizsliszttel.
  5. A cipót rizsliszttel megszórt nyújtódeszkán kinyújtjuk úgy, hogy bőven befedje a piteformát.
  6. A kinyújtott tésztát belerakjuk a piteformába, óvatosan a helyére nyomkodjuk, majd a felesleges darabokat levágjuk és félretesszük.
  7. A pite alját sűrűn megszurkáljuk villával, majd ráhelyezzük az almás tölteléket.
  8. A levágott, maradék tésztát összegyúrjuk, és rizsliszttel megszórt deszkán vékonyra kinyújtjuk. Egyenletes csíkokat vágunk belőle, majd először hosszában tesszük rá a csíkokat, utána pedig szélességében. A csíkok között hagyjunk szabad helyet. Aki szeretné, a pite szélét díszítheti tésztafonattal vagy formákkal.
  9. A pite tetejét egy felvert tojással megkenjünk, majd szép pirosra sütjük.

A töltelékhez

  1. A megmosott, meghámozott 1 kg almát lereszeljük, majd rácsorgatjuk az 1 db citrom levét, és félretesszük.
  2. A citromos, lereszelt almát jól kinyomkodjuk, a levét félretesszük. (Ez kb. 4 dl volt nekem.)
  3. A megmaradt almalében elkeverjük a fél csomag tejszínízű pudingport, majd hozzáadjuk a 3 evőkanál almacukrot, és feltesszük főni. (Folyamatosan kevergetjük!)
  4. Amikor már gőzölög, hozzáadjuk a lereszelt almát és a 2 tk. fahéjat. Alaposan összedolgozzuk, majd folyamatos kevergetés mellett 3 percig főzzük. Ha kész, félretesszük kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 2800 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 582
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

BPÉvike

Mióta szakács: 2016.08.07.
7 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

394