r
Nosalty Logó

Rácsos almás-mákos pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Rácsos almás-mákos pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 5111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Pitetészta

Töltelék

Összesen 301 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.4 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 851 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    110 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8304.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3493 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    811 mg
  • Foszfor
    2986 mg
  • Nátrium
    764 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    626.2 g
  • Cukor
    325 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    635.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    351 micro
  • Kolin:
    563 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1762 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1378 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 5111 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    206 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Elkészítés

Pitetészta

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, a cukrokkal. Elmorzsoljuk benne a margarint, beleütjük a tojássárgákat, és puha tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk (3/4-1/4), és fóliával letakarva, 30 percig a hűtőben pihentetjük.
  2. A nagyobbik tésztából sütőpapíron 20×30 cm-es téglalapot nyújtunk, beemeljük egy ugyanekkora tepsibe, és a tetejét megszurkáljuk egy villával. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a mákos-almás tölteléket.
  3. A kisebbik tésztából is lapot nyújtunk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, és a töltelék tetejét berácsozzuk vele. Lekenjük a felvert tojással, és 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
  4. Tepsiben, rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd kockákra vágva szervírozzuk.

Töltelék

  1. A töltelékhez összefőzzük a reszelt almát a cukorral egészen addig, amíg levet enged, majd összekavarjuk a vaníliás cukorral, a mákkal, a citromhéjjal és levével, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a mákos töltelékbe forgatjuk.
  3. A tojást egy csipet cukorral enyhén átkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20×30
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 24427
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazán szaftos, finom és könnyű, zamatos ízvilágú sütemény.

Hozzávalók

Pitetészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek