r
Nosalty Logó

Rácson sült kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Rácson sült kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 902 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2706 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 130 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.9 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    513 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2255.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1353 mg
  • Nátrium
    579 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    160 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    357 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 902 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    365.6 g

Zsír

  • Összesen
    119 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6765.4 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    278 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    380 mg
  • Foszfor
    4060 mg
  • Nátrium
    1736 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1475.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    480 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    106 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    1072 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2706 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk.
  2. A kacsát sózzuk, borsozzuk, a rácsra rakjuk. Berakjuk a forró sütőbe 20 percre.
  3. Ezután lejjebb tekerjük a tüzet, közepesre (180 fok), és így sütjük 1 óráig.
  4. Kivesszük a tepsit, és a kisült zsírt kikanalazzuk, de a helyére öntünk egy kis húslevest. Most meg is fordítjuk a kacsát, hogy a hátát süttesse 1 órán keresztül.
  5. Ha megint sok zsír sült ki a húsból, akkor lekanalazzuk, és visszafordítjuk, hogy most meg a hasát süttesse. Húslevest ismét öntünk alá. Most meg addig sütjük, amíg megpirul.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 156
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 28348
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tv-ben évekkel ezelőtt láttam ezt a sütésmódot, gyorsan beszereztem egy ilyen tepsit, és azóta így sütöm a kacsát.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek