Rácbab recept

Rácbab
Rácbab
60 perc / főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom óta utálom a zöldbabot, anyukámnak pedig az egyik kedvence. Mindig, amikor zöldbabos ételt készített, ezt hallgattam: "Csak egy kanállal egyél, hogy kóstold meg!" Persze muszáj volt megkóstolnom ahhoz, hogy békén hagyjon. A zöldbabot még ma is utálom - minden típusát -, de érdekes módon ezt az ételt anyukám szerettette meg velem pár évvel ezelőtt. :-) Köszi,  Anya!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejfölös bableves, tárkonyos bableves sertéscombbal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, megtisztítjuk, és kockára vágjuk.
  2. A babot is, ha friss megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk.
  3. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, kevés olajon megdinszteljük, és a pirospaprikából, paradicsomból, paprikából pörköltalapot készítünk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet.
  4. Amikor már félig megpuhult a hús, hozzátesszük a babot, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és a hús teljes puhulásáig főzzük. Úgy jó, ha még a bab egy kicsit roppanós.
  5. A tejfölből, 1 ek lisztből, 1 ek keményítőből habarást készítünk, és behabarjuk vele a babot.
  6. Megszórjuk tárkonnyal, és tálalás előtt elkeverjük benne az ecetet. (Mi több lét szoktunk hagyni rá, mert úgy szeretjük. :-)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 17 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 236
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Norci79

Mióta szakács: 2010.04.03.
94 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vizilily
vizilily k, 2012-04-17 19:43

Én tárkony helyett friss kaporral ízesítem, és kifőtt makarónival tálalom főételként. Nagyon szeretjük.

norci79
Norci79 / norci79 sze, 2011-11-23 09:54

Szerintem simán lehet, talán azt kevesebb ideig kell főzni. :-) Remélem ízleni fog! Nóri

szneki
Szneki / szneki v, 2011-05-15 07:57

Kedves Norci!
a zöldbabbal én is úgy voltam ahogyan te is,utáltam,azt sem tudtam pedig hogy milyen is...aztán 18 éves koromban történt valami,és azóta imádom!A recept jónak hangzik,elmentem,friss zöldbabból fogom megfőzni majd,a fagyasztottért nem vagyok oda:)
Üdv..Zsuzsi

norci79
Norci79 / norci79 v, 2011-05-15 09:52

Szia Zsuzsi! Az én közelebbi kapcsolatom a zöldbabbal csak pár évre nyúlik vissza és csak ehhez az ételhez kötődik, de ezt nagyon szeretem friss vagy fagyasztott zöldbabbal. Én az üveges és konzerv dolgokat nem kedvelem annyira. :-) Remélem neked is ízleni fog! :-) Nóri

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 szo, 2011-05-14 15:47

Nekem meg most száraz babbal van kedvem kipróbálni és biztos vagyok benne, hogy finom így is - úgy is

norci79
Norci79 / norci79 szo, 2011-05-14 17:10

Szia Marcsi75! Légyszíves írd meg, hogy milyen lett száraz babbal! :-) Nagyon kíváncsi vagyok rá! Nóri

Fahéj
Fahéj / Fahéj szo, 2011-05-14 15:42

Kedves Norci!
Valahogy érzem, hogy ez nagyon finom lehet, de ilyen zöldbablevest még soha nem ettem. Mindenképp kipróbálom.
Üdv: Fahéj

norci79
Norci79 / norci79 szo, 2011-05-14 17:07

Kedves Fahéj! Nagyon finom, őszintén mondom, pedig én nem szeretem a zöldbabot..... Az az igazság, hogy ez sűrűbb étel, csak mi szoktuk több lével készíteni, mert olyan finom úgy.... :-)

543