Rablóhús 2. recept

1 adag
589
kcal
Rablóhús 2.
Rablóhús 2.
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rablóhús elkészíthető bármilyen húsból. Mivel a szalonna és a kolbász elég zsíros, választhatunk hozzá szárazabb húsfélét. 
Ezt az ételt jobban szeretem kerti grill helyett a sütőben készíteni, sokkal omlósabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A húst érdemes előző este befűszerezni. Vegyes salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

saslik, húsos nyárs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
  2. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli, szalonna...
  3. Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig  sütjük.
  4. 60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk.
  5. Salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 102 869
elküldve: 25
receptkönyben: 2 181
elkészítve: 36/61
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (22)

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2012-01-22 19:40

Kedves Bea!
Tarjából, lapockából, combból szoktam készíteni, a karaj talán egy kicsit száraz, de abból is elkészíthető. Üdv Kiki

Sancho
Sanchoszo, 2011-07-09 10:31

Kinn a szabadban, parázson... Úgy az igazi... S nem csirkéből...

livedli
livedlih, 2011-02-21 19:19

Szia! Ebből a hús adagból, mennyi felfűzött csík lesz? Köszönöm!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2011-02-21 19:44

Kb 12. De ez csak kb. Attól is függ, hogy mennyit és milyen szorosan fűzöl fel. Szia kiki

mézecske74
mézecske74v, 2011-02-06 19:00

Szia Kiki! köszi hogy adtál tippet,így kifogom probálni üdv mézecske 74!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2011-02-05 09:29

Szia! Másfél óra alatt nem maradhat nyers a krumpli, ha nem szeletelted túl vastagra. Fólia alatt sütötted? Legközelebb próbáld meg pl csak az utólsó 10 percben fólia nélkül sütni és csak annyit pirítani. Fólia alatt kizárt , hogy kiszárad. Szia kiki

mézecske74
mézecske74p, 2011-02-04 19:55

Szia Kiki! nem értem úgy raktam ahozzávalókat a nyársra,ahogy a képen van mégis nyers maradt a krumpli hiába tettem a szalonna mellé.adjál tippet hogy csináljam puszi mézecske 74!

mézecske74
mézecske74v, 2011-01-23 09:58

Kedves Kiki! én ma készitem az első rabló remélem sikerülni fog! köszönöm hogy feltetted ezt a receptet.üdv mézecske 74!

hollevi
hollevih, 2010-11-01 12:36

hat ez fantasztikus:))))oriasi sikere volt a csaladban:)egy kis valtoztatassal keszitettem,kolbasz helyett csibemellet tettem,es karikaztam koze fokhagymat is...halas koszonet a receptert:))

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-11-01 14:18

Nagyon szívesen! Egyszer azért próbáld ki kolbásszal is, attól lesz igazán igazi rablóhús. Üdv kiki

hollevi
hollevih, 2010-11-01 18:03

sajnos egeszsegugyi okokbol nem ehetek kolbaszt:(
igy is nagyon izett:))jobbnal jobb recepteket talalok amit ki is fogok probalni:)

hollevi
hollevih, 2010-11-01 10:52

nalam is mar a sutoben van :)kivancsi vagyok ra nagyon hogy sikerul:))

Shiren
Shirenszo, 2010-10-23 08:14

Tegnap csináltam meg ebédre. Nagyon örültem a receptednek, hogy sütőben is elkészíthető. Már a készítése is élvezetett jelentett, de az íze mindent felülmúlt. Egyszerűen nagyszerű!!!! A páromnak is nagyon ízlett. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc ételünk. Köszönöm!

mézecske74
mézecske74szo, 2010-08-07 08:48

http:// Én tegnap csináltam a gyerekeimnek és nagyon ízlet nekik köszönöm a receptett

Gavallérné Zsuzsa
Gavallérné Zsuzsaszo, 2009-10-17 15:54

A mai ebédem a leves kivételével mindegyik erről az oldalról való. Imádom ezt az oldalt, csupa egyszerű és finom ételek vannak rajta és még én is el tudom készíteni őket. A rablóhús isteni lett, én 7-es fokozaton sütöttem 45 percig, utána kitakarva negyed órát, átsült és finom ropogós lett. Köszönjük a receptet.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2009-09-26 18:53

Szia! Én hőlégkeverésesen szoktam sütni 175 fok körűl. Elrontani nem lehet max. a sütési idő változik. Üdv kiki

Klarissz
Klarisszszo, 2009-09-26 14:40

Szia Kiki!

Nagyon csábító ez a rablóhusi, azért különösen tetszik, hogy sütőben is lehet készíteni. A közepes lángon való sütés hány fokot jelent? Alsó-felső sütéssel, vagy hőlégkeveréssel süthető?
Feltétlen ki fogom próbálni.

Legfrissebb cikkek

Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Undorodnak az amerikaiak a kapucsínós chipstől
Csaknem egymillió online voks után a győztes az új wasabi-gyömbér ízesítésű chips lett a Lay's szavazásán. A kapucsínó ízű burgonyasziromtól kiakadtak az amerikaiak.
Sütöttél már denevért?
Sütöttél már denevért?
Közeleg a Halloween, azaz Mindenszentek és a Halottak napjának időszaka, amit nálunk természetesen kevésbé illik jókedvűen megünnepelni...
Top 10 uzsonna totyogóknak
Top 10 uzsonna totyogóknak
Otthon lévő anyukaként ha sikerül is kitalálnunk, mi legyen az ebéd, a tízóraira, uzsonnára már nem mindig jut elég energia és kreativitás. Most adunk néhány ötletet!
589