Rablóhús 2. recept

Rablóhús 2.
Rablóhús 2.
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rablóhús elkészíthető bármilyen húsból. Mivel a szalonna és a kolbász elég zsíros, választhatunk hozzá szárazabb húsfélét. 
Ezt az ételt jobban szeretem kerti grill helyett a sütőben készíteni, sokkal omlósabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

A húst érdemes előző este befűszerezni. Vegyes salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: tejmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

saslik, húsos nyárs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
  2. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli, szalonna...
  3. Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig  sütjük.
  4. 60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk.
  5. Salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 100 541
elküldve: 25
receptkönyben: 2 170
elkészítve: 30/55
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (22)

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinav, 2012-01-22 19:40

Kedves Bea!
Tarjából, lapockából, combból szoktam készíteni, a karaj talán egy kicsit száraz, de abból is elkészíthető. Üdv Kiki

Sancho
Sanchoszo, 2011-07-09 10:31

Kinn a szabadban, parázson... Úgy az igazi... S nem csirkéből...

livedli
livedlih, 2011-02-21 19:19

Szia! Ebből a hús adagból, mennyi felfűzött csík lesz? Köszönöm!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2011-02-21 19:44

Kb 12. De ez csak kb. Attól is függ, hogy mennyit és milyen szorosan fűzöl fel. Szia kiki

mézecske74
mézecske74v, 2011-02-06 19:00

Szia Kiki! köszi hogy adtál tippet,így kifogom probálni üdv mézecske 74!

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2011-02-05 09:29

Szia! Másfél óra alatt nem maradhat nyers a krumpli, ha nem szeletelted túl vastagra. Fólia alatt sütötted? Legközelebb próbáld meg pl csak az utólsó 10 percben fólia nélkül sütni és csak annyit pirítani. Fólia alatt kizárt , hogy kiszárad. Szia kiki

mézecske74
mézecske74p, 2011-02-04 19:55

Szia Kiki! nem értem úgy raktam ahozzávalókat a nyársra,ahogy a képen van mégis nyers maradt a krumpli hiába tettem a szalonna mellé.adjál tippet hogy csináljam puszi mézecske 74!

mézecske74
mézecske74v, 2011-01-23 09:58

Kedves Kiki! én ma készitem az első rabló remélem sikerülni fog! köszönöm hogy feltetted ezt a receptet.üdv mézecske 74!

hollevi
hollevih, 2010-11-01 12:36

hat ez fantasztikus:))))oriasi sikere volt a csaladban:)egy kis valtoztatassal keszitettem,kolbasz helyett csibemellet tettem,es karikaztam koze fokhagymat is...halas koszonet a receptert:))

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinah, 2010-11-01 14:18

Nagyon szívesen! Egyszer azért próbáld ki kolbásszal is, attól lesz igazán igazi rablóhús. Üdv kiki

hollevi
hollevih, 2010-11-01 18:03

sajnos egeszsegugyi okokbol nem ehetek kolbaszt:(
igy is nagyon izett:))jobbnal jobb recepteket talalok amit ki is fogok probalni:)

hollevi
hollevih, 2010-11-01 10:52

nalam is mar a sutoben van :)kivancsi vagyok ra nagyon hogy sikerul:))

Shiren
Shirenszo, 2010-10-23 08:14

Tegnap csináltam meg ebédre. Nagyon örültem a receptednek, hogy sütőben is elkészíthető. Már a készítése is élvezetett jelentett, de az íze mindent felülmúlt. Egyszerűen nagyszerű!!!! A páromnak is nagyon ízlett. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc ételünk. Köszönöm!

mézecske74
mézecske74szo, 2010-08-07 08:48

http:// Én tegnap csináltam a gyerekeimnek és nagyon ízlet nekik köszönöm a receptett

Gavallérné Zsuzsa
Gavallérné Zsuzsaszo, 2009-10-17 15:54

A mai ebédem a leves kivételével mindegyik erről az oldalról való. Imádom ezt az oldalt, csupa egyszerű és finom ételek vannak rajta és még én is el tudom készíteni őket. A rablóhús isteni lett, én 7-es fokozaton sütöttem 45 percig, utána kitakarva negyed órát, átsült és finom ropogós lett. Köszönjük a receptet.

Tóth Krisztina
Tóth Krisztinaszo, 2009-09-26 18:53

Szia! Én hőlégkeverésesen szoktam sütni 175 fok körűl. Elrontani nem lehet max. a sütési idő változik. Üdv kiki

Klarissz
Klarisszszo, 2009-09-26 14:40

Szia Kiki!

Nagyon csábító ez a rablóhusi, azért különösen tetszik, hogy sütőben is lehet készíteni. A közepes lángon való sütés hány fokot jelent? Alsó-felső sütéssel, vagy hőlégkeveréssel süthető?
Feltétlen ki fogom próbálni.

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
Domi’s Bake Shop - példaértékű újhullám
Domi’s Bake Shop - példaértékű újhullám
Kedves, barátságos, stílusos - mintha csak a legjobb barátnőd hívna át egy sütizésre, és közben elmesélné, hogy megcsinálta a saját cukrászdáját.
601