Rablóhús 2. recept

Kalória?
Rablóhús 2.
Rablóhús 2.
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rablóhús elkészíthető bármilyen húsból. Mivel a szalonna és a kolbász elég zsíros, választhatunk hozzá szárazabb húsfélét. 
Ezt az ételt jobban szeretem kerti grill helyett a sütőben készíteni, sokkal omlósabb lesz.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A húst érdemes előző este befűszerezni. Vegyes salátával tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

saslik, húsos nyárs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat feldaraboljuk. A húst befűszerezzük és 1-2 órára hűtőbe tesszük. A krumplikat sózzuk, borsozzuk.
  2. Pálcikára szépen felfűzzük őket: hús, hagyma, kolbász, krumpli, szalonna...
  3. Tepsibe tesszük és fóliával lefedve, közepes lángon 60 percig  sütjük.
  4. 60 perc elteltével levesszük a fóliát és anélkül még további 30 percig pirítjuk.
  5. Salátával tálaljuk.

statisztika

beküldve:
nézettség: 109 436
elküldve: 26
receptkönyben: 2 231
elkészítve: 43/68
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

Hozzászólások (22)

nbeatrix
nbeatrix v, 2012-01-22 16:58

Szia Kiki!
Milyen sertés húsból ajánlod?
Karaj?
Köszi: Bea

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina v, 2012-01-22 19:40

Kedves Bea!
Tarjából, lapockából, combból szoktam készíteni, a karaj talán egy kicsit száraz, de abból is elkészíthető. Üdv Kiki

Sancho
Sancho szo, 2011-07-09 10:31

Kinn a szabadban, parázson... Úgy az igazi... S nem csirkéből...

livedli
livedli h, 2011-02-21 19:19

Szia! Ebből a hús adagból, mennyi felfűzött csík lesz? Köszönöm!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2011-02-05 09:29

Szia! Másfél óra alatt nem maradhat nyers a krumpli, ha nem szeletelted túl vastagra. Fólia alatt sütötted? Legközelebb próbáld meg pl csak az utólsó 10 percben fólia nélkül sütni és csak annyit pirítani. Fólia alatt kizárt , hogy kiszárad. Szia kiki

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 p, 2011-02-04 19:55

Szia Kiki! nem értem úgy raktam ahozzávalókat a nyársra,ahogy a képen van mégis nyers maradt a krumpli hiába tettem a szalonna mellé.adjál tippet hogy csináljam puszi mézecske 74!

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 v, 2011-01-23 09:58

Kedves Kiki! én ma készitem az első rabló remélem sikerülni fog! köszönöm hogy feltetted ezt a receptet.üdv mézecske 74!

hollevi
hollevi h, 2010-11-01 12:36

hat ez fantasztikus:))))oriasi sikere volt a csaladban:)egy kis valtoztatassal keszitettem,kolbasz helyett csibemellet tettem,es karikaztam koze fokhagymat is...halas koszonet a receptert:))

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina h, 2010-11-01 14:18

Nagyon szívesen! Egyszer azért próbáld ki kolbásszal is, attól lesz igazán igazi rablóhús. Üdv kiki

hollevi
hollevi h, 2010-11-01 18:03

sajnos egeszsegugyi okokbol nem ehetek kolbaszt:(
igy is nagyon izett:))jobbnal jobb recepteket talalok amit ki is fogok probalni:)

hollevi
hollevi h, 2010-11-01 10:52

nalam is mar a sutoben van :)kivancsi vagyok ra nagyon hogy sikerul:))

Shiren
Shiren szo, 2010-10-23 08:14

Tegnap csináltam meg ebédre. Nagyon örültem a receptednek, hogy sütőben is elkészíthető. Már a készítése is élvezetett jelentett, de az íze mindent felülmúlt. Egyszerűen nagyszerű!!!! A páromnak is nagyon ízlett. Azt hiszem ez lesz az egyik kedvenc ételünk. Köszönöm!

Gavallérné Zsuzsa
Bloemcake / Gavallérné Zsuzsa szo, 2009-10-17 15:54

A mai ebédem a leves kivételével mindegyik erről az oldalról való. Imádom ezt az oldalt, csupa egyszerű és finom ételek vannak rajta és még én is el tudom készíteni őket. A rablóhús isteni lett, én 7-es fokozaton sütöttem 45 percig, utána kitakarva negyed órát, átsült és finom ropogós lett. Köszönjük a receptet.

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina szo, 2009-09-26 18:53

Szia! Én hőlégkeverésesen szoktam sütni 175 fok körűl. Elrontani nem lehet max. a sütési idő változik. Üdv kiki

Klarissz
Bloemcake / Klarissz szo, 2009-09-26 14:40

Szia Kiki!

Nagyon csábító ez a rablóhusi, azért különösen tetszik, hogy sütőben is lehet készíteni. A közepes lángon való sütés hány fokot jelent? Alsó-felső sütéssel, vagy hőlégkeveréssel süthető?
Feltétlen ki fogom próbálni.

Legfrissebb cikkek

Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Zsenge tavaszi fűlevest tessék!
Végre itt az igazi tavasz, gyűjtögessünk friss zöldeket séta közben és főzzünk belőlük egy igazán egészséges levest!
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójaallergia étrendi kihívásai
A szójamentes étrend egyszerűnek tűnhet, hiszen a hagyományos magyar táplálkozásban nem gyakori alapanyag a szója. A bökkenő csak az, hogy élelmiszereinkben viszont igen.
589