r
Nosalty Logó

Pusztapörkölt witch konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Pusztapörkölt witch konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 580 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3479 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 120 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1668.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    924 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    348 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 580 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    310.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.4 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    98 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1004 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10011.6 g
  • Cink
    47 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    479 mg
  • Foszfor
    3251 mg
  • Nátrium
    5544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    1053 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    804 micro
Összesen 3479 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kuktában felforrósított zsíron pirítsuk meg a felszeletelt hagymákat, dobjuk rá a kockára vágott húsokat. Hintsük meg paprikával, és kevergessük, amíg a hús is kicsit megpirul.
  2. Öntsük fel annyi forró vízzel, hogy majdnem ellepje, sózzuk. Lezárjuk a kuktát, és sípolástól számítva 1 órát főzzük kis lángon.
  3. Vegyük le a fedőt, adjuk a húshoz a kockára vágott burgonyát, és kis lángon főzzük további 30 percig. Sárga krumplit használjunk, mert az nem fog atomjaira esni, mire megfő.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 3554
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 26.

Ajánló

Friss, ropogós kenyér a szaft mártogatásához, savanyú uborka vagy savanyú káposzta meg azért, hogy könnyebben emészthető legyen ez a zsíros étel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyáva voltam, és kuktában főztem ezt a pörköltet, mert attól féltem, nem fog egyszerre megpuhulni a három különböző hús. Ráadásul nem is bárányt kellene belerakni, hanem borjút, és nem mondom, hogy lehetetlen beszerezni, de az biztos, hogy lejárnám a lábam, mire a legközelebbi boltban megtalálnám. :o) Legutóbb ugyanis így jártam, elmentem a legmesszibb üzletbe, ami csak létezik, aztán lassan-lassan csurogtam hazafelé, és megálltam mindenhol, ahol csak húst árulnak, és a házunkhoz közel esőben találtam végül is borjúhúst.  Egy angol nyelvű szakácskönyvben találtam ezt a receptet, amit a Depression (gazdasági világválság) ideje alatt adtak ki, hogy az amerikai háziasszonyoknak ötleteket adjanak más népek ételeivel, hogy olcsón tudjanak főzni. Hah, szóval borjúhúst javasoltak a Depression alatt, akkor most mi van? Szerintem már a béka feneke is a csillagos ég ezek szerint, hehe.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek